רקע: יש ברשותי טלויזיה LG 65 SMART שנרכשה בשנת 2018, הטלויזיה הגיעה עם אחריות 3 שנים ובנוסף רכשתי אחריות מורחבת לעוד 3 שנים נוספות, כך שיש ברשותי אחריות עד 10/2024. לטלויזיה יש ממיר עידן פלוס מובנה ומחוברת לה אנטנה לקליטת ערוצים.
לא מחובר לטלויזיה ממיר חיצוני..!!
המקרה: לאחרונה התחלתי לשים לב שכאשר יש כתוביות למטה או בצד מופיע על המסך רק חצי מהכתוביות כלומר לפעמים (לא כל הזמן) השורה של הכתוביות חצויה ולמעשה מופיעה לי בטלויזיה רק חצי שורה (אופקית). התופעה יכולה להופיע בכל מיני ערוצים ולא בערוץ ספציפי.
פניתי לנותן השירות. נציג מטעמם ביקש לראות תמונות וסרטונים של התופעה, לאחר ששלחתי לו טען שככל הנראה הבעיה בהגדרות התמונה או בשידור או בעידן פלוס למרות שהסברתי לו שאני בלי ממיר חיצוני. לאחר שניסיתי את כל מה שהוא הציע הבעיה נותרה כשהייתה והוחלט לשלוח לי טכנאי מטעמם שיבדוק.
אתמול הגיעו אליי 2 טכנאים, ניסו לשחק בהגדרות של הטלויזיה, לטענתם הטלויזיה תקינה למרות שהם ראו את הבעיה ובנוסף הראיתי להם בשידור חי באמצעות הסלולר שהשידור תקין ולעומת זאת אצלי בטלויזיה הרזולוציה לא מתאימה והתמונה נראית חתוכה מהצדדים. הטכנאים פשוט התנערו, אמרו שהבעיה בעידן פלוס ולא בטלויזיה.
הטכנאים אמרו לי להתקשר לשירות ולהגיד להם שלאחר ביקור טכנאי התקלה לא טופלה, השאירו אותי ככה והלכו. היום יצרתי קשר עם השירות, שלחתי שוב תמונות בשידור חי מהטלויזיה שלי וממכשיר אחר (רואים את הבעיה בבירור) והם טרם חזרו אליי.
במידה והם ימשיכו להתחמק מאחריות, אני יהיה מעוניין לתבוע אותם בבית משפט
שאלות:
1. איך אני מוכיח בבית משפט שהבעיה אכן מהטלויזיה ולא מהשידור או מעידן פלוס (העידן פלוס מובנה בטלויזיה) כמו שהם טוענים ומפריח כל טענה אחרת שלהם...? אין חולק שהבעיה קיימת רק צריך להוכיח שהבעיה בטלויזיה.
2. מאחר והטלויזיה ברשותי כ-5.5 שנים מה עליי לתבוע...?
שלום,
1. באמצעות חוות דעת של איש מקצוע (טכנאי טלוויזיות לדוגמא) אשר בדק את הטלוויזיה והגיע למסקנה כי הבעיה היא בטלוויזיה.
2. לא הבנתי את שאלתך השניה. מה כוונתך מה עליך לתבוע ? עליך לתבוע את תיקון הטלוויזיה בהתאם להסכם השירות / כתב האחריות שיש לך + פיצויים בגין נזקים ועוגמת נפש שנגרמו לך בשל כל המקרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר