לאחרונה גיליתי פתאום שאני מחויב על ביטוח סיעודי לקופת חולים כשאני בחור יחסית צעיר 40+ ולא זוכר שאף פעם ביקשתי ביטוח סיעודי.
בבדיקה מול הקופה אמרו שביקשתי להצטרף פרונטלית במרפאה אבל כשביקשתי לראות את החתימה שלי על דבר כזה שלחו לי טופס של נציג מכירות בלי חתימה שלי ובמקום חתימה כתוב "טלפוני". אני מניח שהוא התקשר אליי ומכר לי הצטרפות לביטוח או פשוט נתקל בי במרפאה ואז ביקש פרטי אשראי ומילא מה שנראה לו בטופס. הטופס הוא הצטרפות לביטוח סיעודי יחד. כנראה כך עשו בזמנו. לא זוכר מעולם שהוסבר לי על ביטוח סיעודי. למה שארצה ביטוח סיעודי כחייל משוחרר?!
בכל מקרה מסתבר שגבו ממני במצטבר אלפי שקלים במהלך השנים, זה היה כנראה כמה שנים חינם ואז החיובים עלו ועלו והסתתרו בתוך הביטוח בלי שאשים לב.
השאלה האם אני יכול לדרוש מהם את הכספים והאם אין על זה התיישנות? כספים שנגבו בערך מ-2010 במשך 10 שנים. האם לבקש זאת במכתב ואז אם יסרבו להגיש תביעה קטנה?
תודה.
שלום,
לפני שאענה על שאלותיך - עליי לציין כי לא שאלת את השאלות הנכונות ואני יותר ממציע לך להסתייע בעו"ד בתחום ולא לעשות את זה לבד. ככל שתרצה הסברים אתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל או בטלפון.
ועכשיו מענה לשאלותיך :
1. כן אתה יכול עד 7 שנים אחורה. כל מה שאחרי 7 שנים חלה עליו התיישנות
2. אתה בהחלט רשאי לבקש את כספך בחזרה במכתב.
3. אתה בהחלט יכול להגיש תביעה קטנה בנושא על מנת להשיב את כספך, אך אני יותר ממציע לך להתייעץ עם עו"ד בטרם אתה עושה זאת (לא חייב לשכור שירותי עו"ד אך כן כדאי להתייעץ).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר