שלום רב וראשית תודה על ההכוונה:
מדיח כלים אינטגרלי חדש שנמצא במסגרת אחריות שמחובר דרך קבע. במדיח נתגלה תיקון שכרוך בהחלפת חלק ולטובת ביצועו דורשת החברה לפרק את דלת הארון של המדיח אחרת אין גישה. לפיכך אני נדרשת להזמין שירות מטעם חב המטבחים לפירוק דלת ולאחר מכן להרכבה וכל עלות נאמדת ב-350 ש"ח (700 ש"ח סה"כ). החברה לא מתנערת מנשיאה בתשלום הפירוק וההרכבה של הדלת על אף שהובהר לה שהפירוק וההרכבה הם לטובת תיקון הקלקול וכי אין דרך אחרת.
אודה לכך שאכן חלה עילה וכי מקורה בהפרת האחריות מצד היצרן
שלום,
צר לי אך אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך.
הטכנאי לא צריך לשלם בעבור פירוק והרכבת דלתות מטבח. האחריות על פירוק והרכבה לאחר תיקון המדיח הוא באחריותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
אבל למה מלכתחילה אני צריכה לפרק את הדלתות? המטבח תקין. הבעיה היא בקלקול של היצרן שדורש את הפירוק לטובת התיקון, השכל הישר אומר שהוא זה שצריך לשאת בהוצאות ככל והדרישה להן עולה ממנו.
ככה אני מבינה את פני הדברים-מבחינתי הוצאה כספית לטובת פירוק דלת ארון, תקינה לחלוטין, שאינה נדרשת אלא לטובת תיקון קלקול שבאשמת היצרן תחול עליו. למה הצרכן צריך לשאת בהוצאה הזאת?
שלום,
אני מציע שתצרי איתי קשר טלפוני או במייל ואסביר לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר