שלום רב,
שכרתי רכב מסחרי גדול לצורך העברת דירה של ביתי.
במהלך ההעברה הסבתי נזק רכב (שפשוף הפח ומעיכה של הטמבון האחורי) לאחר שמאות ותיקון, חברת ההשכרה דורשת ממני כ 10,000 ש"ח. ההשתתפות העצמית שחתמתי עליה עומדת על 6,000 ש"ח. מצוין באותיות הקטנות שההשתתפות העצמית היא על כל נזק בנפרד ולכן מגיע לכ 10,000 ש"ח. לאחר עיון בהסכם שעליו חתמתי, נוכחתי לדעת שסירבתי לכאורה לקחת ביטוח להקטנת ההשתתפות העצמית. בריבוע שאני צריך לציין אם אני מעוניין או לא מודפסת המילה "לא". אני לא זוכר שהציגו בפניי את האפשרות הזאת. נראה שציון המילה "לא" מהמחשב היא ברירת המחדל. לאחר חיפוש, הוצאתי מהאינטרנט מסמך רשמי של משרד התחבורה שנקרא "נוהל בנושא ביטוח (השתתפות עצמית) של כלי רכב המיועדים להשכרה והחכרה". הנוהל מציין שהשוכר צריך לחתום על ויתור בכתב ובמפורש על הביטוחים שהוצעו לו. האם האופן בו מוצגת ההשתתפות העצמית בחוזה עליו חתמתי עונה על הנוהל?
אודה על תשובתכם
אורי
שלום,
תחילה אציין כי התשובה ניתנת מבלי שראיתי את המסמכים הרלוונטים להוכחת הטענות.
בהתאם למתואר התשובה היא לא, נדמה כי האופן בו מוצגת ההשתתפות העצמית בחוזה אינה על פי הנוהל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר