שלום,
בעקבות שדרוג לטלוויזיה גדולה יותר, מכרתי את הטלוויזיה הישנה. ארצה לציין, הטלוויזיה עובדת מעולה, קנינו אותה מיד שנייה בעצמנו כלומר היא אינה טלוויזיה חדשה במקור והשתמשנו בה במשך שנה שלמה, והסיבה היחידה למכירה הייתה שדרוג לגודל אחר. פרסמתי בקבוצות שונות של יד שנייה בווטסאפ/פייסבוק/אתר יד2 וקיבלתי פנייה מאדם שהתעניין לקנות.
עניתי לו על כל השאלות ותיאמנו זמן שיבוא לבדוק את הטלוויזיה בעצמו. כשהגיע נתנו לו לבדוק אותה כרצונו וענינו לכל שאלה שהציב. הבהרנו לו שהוא אינו חייב לקנות אותה כאשר הביע עניין והוא החליט בסופו משל דבר לקנות. שילם באפליקציית ביט, קיבלתי את הכסף ונתתי לו לארוז אותה כרצונו ולבחור כיצד ומתי לקחת אותה. הוא רצה לקחת באותו היום, ארז אותה כרצונו ולקח.
לאחר יום, הוא פנה אליי ואמר שהוא רואה בה פגם קטן וחלש בתנאי אור וצבע מסויימים ולכן ביקש שאחזיר את כספו ושהוא יחזיר את הטלוויזיה. אהיה כנה, בחיים לא קרה לנו משהו דומה לפגם שתיאר והשתמשנו במשך כשנה, וכן הטלוויזיה כבר הייתה אצלו יום שלם אז אני לא יכולה לקבוע האם בכלל קיים פגם והאם יתכן והוא פגע בטלוויזיה בעצמו. סיפרנו לו כל מה שאנחנו מכירים לגבי המסך וענינו לכל שאלה ששאל.
סירבתי לביטול העסקה בטענה שהוא קיבל את כל הזמן והמקום לבדוק את הטלוויזיה במעמד הרכישה עצמה, לא לחצנו עליו לקנות אותה ובטח שלא באותו היום אם רצה לקחת זמן להתלבט לגביה. הוא מאיים שינקט בצעדים משפטיים ושלח הודעת שיימינג בפלטפורמה פומבית וציבורית דרכה פנה אליי.
רציתי לשאול – האם יש לו בכלל יכולת לפעול נגדי ברמה המשפטית? אני לא מכירה פגם כלשהו בטלוויזיה, יש לי סרטון שהוא שלח לי של הטלוויזיה עובדת ותקינה אצלו בבית ביום הרכישה (ביקש עזרה בהתקנה), והוא בדק אותה בעת הרכישה בלי הגבלת זמן
תודה
שלום,
בהתאם למתואר אין לקונה עילה לתביעה.
מדובר על מוצר יד2 אותה הקונה בדק טרם הרכישה ויתכן שהנזק המתואר נגרם בזמן שהמוצר היה בחזקתו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר