אני גר בשכירות, ולבעל הדירה שלי (שרכש דירת עמידר) יש זכות, ככל הנראה אוטומטית, בתיבת הדואר הנלווית לדירה. בעל הדירה מקבל לתיבה מכתבים שלו ושל בני משפחה אחרים. ביקשתי ממנו יותר מפעם אחת לשנות את הכתובת של המכתבים, ופניתי גם לדוור, אך בכל זאת המכתבים של בעל הדירה מגיעים, ואין סעיף בחוזה שקובע למי מאיתנו שייכת תיבת הדואר או בכלל מזכיר את תיבת הדואר.
בדואר ישראל טענו שתיבת הדואר שייכת למי שגר בפועל בנכס - דהיינו אני - אבל הנכס לא בבעלותי ולכן זה נתון לפרשנות בבימ"ש.
בכל מקרה, החלטתי שאני לא מעוניין להיכנס לבלגנים כאלו, ואני רוצה תיבת דואר משלי, שאשלם עליה כסף, בעיר מגוריי. בגלל הקיצוצים הקשים בדואר, מעיר בה היו 2 סניפים, נותר סניף אחד, ובסניף אין שום תיבת דואר פנויה. ניסיתי לבדוק האם בסניף הדואר במוסד הלימודים של אשתי יש תיבות, ואם כן נפתח שם, אבל שם אין בכלל תיבות דואר. בדואר ישראל מטרטרים אותי ודורשים ממני לגשת פיזית לכל סניף רק כדי לדעת האם יש בו תיבות דואר, שכן זה לא שירות שמוצע Online, ואין טלפונים לסניפים אז לא ניתן לדעת האם יש בהם תיבות ואם הן פנויות או לא - אני צריך לכתת את רגליי לכל סניף, חלקם רחוקים ממני גם במרחק של אוטובוס (מעל ל-4 תחנות) וחלקם במרחק של 2 אוטובוסים. נראה שהדואר לא בא לקראתי ולא מתחשב בצרכיי כלקוח, ולא מוכן אפילו להכניס אותי לרשימת המתנה לתיבות דואר פנויות.
רציתי לשאול האם ומה אני יכול לעשות במצב הנתון, כי לחלוק את תיבת הדואר עם בעל הבית שלי - שיטען שזו התיבה שלו - אני כבר לא רוצה. אני בסך הכל רוצה תיבה, לשלם עליה, ושזה יהיה נגיש לי ולא במרחק של 2-3 אוטובוסים.
האם יש כאן עילה לתביעה, או שפשוט זה מה יש ואני צריך לריב עם בעל הדירה שלי? ומה עושה מי שבעל הדירה שלו לא רוצה לתת לו את תיבת הדואר? נשאר בלי דואר?
שלום,
אין פה עניין משפטי.
ככל שאתה מבקש תיבת דואר פרטית - עליך לפנות כמו כל אזרח אחר לדואר ישראל ולרכוש תיבה.
אינני מבין מה הבעיה עם תיבת הדואר בדירתך ולמה אתה לא רוצה לחלוק ?
בכל מקרה, כיוון שאתה שוכר את הנכס אתה רשאי להשתמש בתיבת הדואר של הדירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
כפי שכתבתי אני אכן מעוניין לשלם כסף ולקבל תיבת דואר פרטית אך אין בכל עיר מגוריי שום תיבה פנויה. כפי שעוד כתבתי, כדי לברר היכן יש תיבה פנויה אני צריך לנסוע לכל סניף בקרבת מקום מגוריי והדבר אומר לנסוע בלפחות אוטובוס אחד (מעל 4 תחנות) כדי להגיע לסניף לא כולל הליכה ברגל לסניף.
כפי שאמרתי תיבת הדואר שייכת לבעל הבית והוא לא רוצה להסיט את המכתבים שלו אליו אלא לקבל אליי ואני לא מעוניין להיות שירות הדואר. ביקשתי גם מהדוור שלא ישים מכתבים שלו בתיבה שלי. אני לא צריך לעבוד, לא עבור הדוור ולא עבור בעל הדירה, ואני לא צריך לספק לו מכתבים - או שזו תיבה שלי או שזו תיבה שלו. מאחר שזו שלו, אני רוצה שהוא יקח אותה בחזרה אליו, אבל אם יקח אותה בחזרה אליו, לי לא תהיה תיבה כי אין שום תיבה פנויה. מלכוד.
שלום,
קראתי שוב את הדברים.
אין לך עילה לתביעה בעניינך (אין פה מקום להגיש תביעה).
על חברת הדואר למצוא פתרון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר