שלום,
אני מניח שאני לא הראשון ולא האחרון שחווה זלזול נוראי מצד חברות השליחויות השונות בארץ. הבעיה הזו כבר כל כך נפוצה שקשה להצביע על חברה ספציפית, אלא כמעט רוב חברות השליחויות בארץ, וגם חלק מהגדולות שבהן, נוהגות באופן הזה - כך שאי אפשר להאשים חברה אחת וגם קשה להצביע על "מי התחילה". אבל:
בכל פעם - בכל פעם(!) שאני מזמין חבילה מהאינטרנט, חברות השליחויות השונות נוהגות בי כאילו אני עובד אצלן. אני צריך לשבת בבית בטווח שעות מסוים, שאותו כמעט תמיד אני מקבל "מעכשיו לעכשיו". לפעמים לשליח לא נוח להגיע בטווח השעות שצויין - אז אם אני לא מגמיש את עצמי מעבר למה שכבר הגמשתי (בהתראה מהיום להיום) החבילה תתגלגל למחר, ואם מחר לא אז מחרתיים, וכך הלאה עד שמתישהו אני אכנע ואסכים לקבל את המשלוח שלי בזמן שנוח לשליח.
חברות השליחויות, או רובן לפחות, מודות באופן ברור שהמחויבות שלהן היא כלפי הלקוח - דהיינו בית העסק שממנו הזמנתי - ולא כלפי מקבל המשלוח, מה שאומר שכל עוד אני לא לקוח, הם לא מחויבים לי לכלום פרט ללספק לי את החבילה. גם אם יקח לזה חודשיים או שנה, מבחינתם, הם הודיעו לי, הם "הציעו לי אלטרנטיבות" (בדרך כלל האלטרנטיבה היחידה היא להשאיר מחוץ לדלת), ומרגע שאני סירבתי לקבל זאת בעיה שלי שזה לא זמן שנוח לי. הם את שלהם עשו ושם זה נגמר.
עצם החוצפה לשלוח הודעה ב-7 בבוקר ולהודיע לך ש"בין השעות X ל-Y השליח יגיע", ואז שליח מתקשר אליך כשעה לאחר מכן לשאול אם אתה בבית כי הוא רוצה לקצר לעצמו את היום, זה מרתיח. אתה לא יכול להיערך ערב לפני.
והכי אבסורד, כמו שאמרתי - זו לא "מחלה" של חברה אחת - אני יכול לנקוב פה ברשימה ארוכה של שמות של חברות וכאמור ביניהן גם חברות גדולות.
אני רוצה לשים סוף לזלזול הזה, אבל אני לא יודע אם בכלל יש קייס. האם יש הצדקה לייצוגית? האם יש דרך לשנות את זה? זה נראה לי כמו משהו שאף פעם לא ייפתר ובמיוחד לא באקלים הנוכחי שבו יש לציבור דאגות אחרות וחשובות יותר מזלזול של חברות שליחויות
אשמח לדעתו של עו"ד, ובכלל לדעתם של כל מי שמרגיש כמוני.
שלום,
אני מציע לך לפנות בעניין זה לעו"ד בתחום תביעות ייצוגיות / פורום תביעות ייצוגיות כדי להעלות את המקרה.
כיוון שאינני עוסק בתחום תביעות ייצוגיות - אינני יודע האם המקרה מתאים לתביעה ייצוגית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר