היי ,רכשתי רכב מאדם פרטי ושילמתי מקדמה וכתבנו שכעבור 18 יום שהמוכר יקבל את הרכב החדש שלו ,אני הקונה ישלים את יתרת התשלום ויקנה את הרכב...
ואני לאחר 3 ימים מרגע החתימה מעוניין להתחרט מה אומר החוק?
נ.ב רשמנו הכל בדף פשוט בכתב,יד ללא תנאים בקטן...
שלום,
1. יש לפעול בהתאם להסכם אותו כתבתם ועליו חתמתם.
2. ככל שאתה מבקש להתחרט - עליך לשוחח עם הצד השני ולהגיע להסכמות ביניכם. לדוגמא להשאיר בידי הצד השני את המקדמה ובדרך זו לבטל את העסקה ולשלם קנס.
3. החוק אומר שיש לפעול בהתאם להסכם ביניכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על התשובה ,ברשותך בהמשך להתייחסות...האם המוכר רשאי לקחת את כל המקדמה שלי?? מדובר ב10 אלף שקל והאם הוא מחויב למצוא קונה במחיר שאני סגרתי או להתפשר במחיר יותר מוזל ואני אספוג את כל הנזק??
שלום,
כפי שאתה מתאר אין ביניכם הסכם בכתב ועל כן אני מציע לנהל מול המוכר מו"מ ולנסות להגיע לפשרה ביניכם בעניין.
אפשרות נוספת היא לפנות בעניין זה לבית המשפט על מנת שבית המשפט יכריע בסוגיה.
השאלות אותן אתה שואל אינן במססרת החוק (אין חוק שקובע את הדברים ונותן מענה לשאלותיך, אלא זה עניין זה הסכם ביניכם).
המוכר אינו מחוייב כלפיך לדבר אל מול צד ג'. המוכר מחויב למכור לך את הרכב, אך אם אינך מעוניין לרכוש, המוכר רשאי למכור את הרכב לכל אדם ובכל מחיר בלי קשר אליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר