האם אפשר להגיש תביעה לגבי התקנת המטבח:
הותקן לי מטבח, לאחר 2-3 חדשים גיליתי רטיבות באחד הארונות, הזמנתי אינסטלטור דרך חברת ביטוח, הוא בדק והתגלה שבזמן התקנה חדרו בורג לתוך צינור ביוב ומשם הייתה ויש נזילה, רואים אפילו בעין שמשם מתחילה רטיבות. המליץ קודם כל לפנות לחברת מטבחים פניתי - מסרבים לעשות משהו, טוענים שהם לא יכולים לדעת איפה יש צינורות ושאני הייתי צריכה להגיד שיש שם צינור. לא חשבתי כמובן איפה ומה עובר בתוך הקירות שלי. אני מצפה שאיש מקצוע אמור לדאוג לזה ואם צריך לשאול אותי, אולי היינו חושבים\מחפשים ביחד. גם לא היה דיון על צינורות בזמן התכנון, שוב אני מצפה שהמומחים צריכים לדעת למה לדאוג ומה לבדוק.
האם אפשר לתבוע אותם? או שהם באמת לא אשמים?
שלום,
בהתאם למתואר מדובר ברשלנות מקצועית של המתקינים ומשכך יש לך עילה לתביעה כנגד החברה בגין רשלנות מקצועית והנזקים שנגרמו כתוצאה מכך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על התשובה המהירה.
גם אני חשבתי שזה רשלנות. אבל הם אמרו לי כי בהזמנה שחתמתי איתם רשום בפירוש על זה שאני צריכה לספק להם מידה. שזה כמובן הגיוני. אבל רשום שם המון דברים באותיות קטנות שכמובן אף קונה (או כמעט) לא בודק את זה. זה מה שרשום: "באחריות הלקוח להנחות על התלייה, ועל הנסתר והגלוי בקיר\רצפה..."
אך הם לא שאלו, אני לא איש מקצוע ולא חשבתי על זה לבד. נראה לי שהם צריכים לשאול ולא אני צריכה לרוץ אחריו ולשאול האם הוא בדק זה וזה וזה. למשל הם בפירוש שאלו מיקום ברז\ביוב\גז\מוצרי ונקודות חשמל במטבח בזמן התכנון. שגם זה רשום בהזמנה באותיות קטנות. אבל לא שאלו על צינורות בקיר, אני מעריכה שמשמעותה של מילה "להנחות" היא לשאול דברים נדרשים\לא ברורים ולא שהלקוח צריך לחשוב על הכל לבד ולהגיד איפה ואיך לעשות.
תודה מראש
שלום,
אין זה רלוונטי מה כתוב בהסכם. יתכנו סעיפים לא חוקיים ו\או לא הגיוניים בהסכם.
בכל מקרה אינך צריכה לספק להם תשובות בתחום המקצוע שלהם. הם צריכים לעשות את עבודתם בצורה מקצועית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר