הוגשה נגדי תביעה בתביעות קטנות.
האם התובע יכול להזמין לדיון עד מטעמו למתן עדות נגדי גם מבלי שהגיש מראש תצהיר עד חתום לתיק?
בנוסף בעניין זה, האם תצהיר עד חתום יכול להחליף עדות פיזית בבית משפט?
שאלה אחרונה בנושא: האם תצהיר עד, שלא הוגש מלכתחילה עם כתב התביעה, יכול להיות מוגש בכל זמן לאורך התקופה עד הדיון?
אם התשובה כאן חיובית, כמה זמן מקסימלי לפני הדיון על התובע להגיש את התצהיר?
בתודה מראש
שלום,
מענה לשאלותיך :
1. בתביעות קטנות תובע יכול להזמין לדיון מטעמו למתן עדות ללא צורך בתצהיר אשר הוגש מראש בתיק.
2. לא
3. לרוב יש צורך באישור של בית המשפט להגשת מסמכים לאחר שהוגש כתב טענות. בית המשפט רשאי להחליט בעניין זמני הגשת תצהיר שלא הוגש ביחד עם כתב הטענות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
ראשית, תודה רבה על המענה המהיר.
1. בהתייחס לתשובתך לשאלה הראשונה - הגישו נגדי תביעה נוספת בתביעות קטנות, והתיק נסגר עקב חוסר סמכות עניינית, כך שהתובע הגיש תביעה מחדש אצל המפקח על הבתים המשותפים.
האם תוכל לומר לי האם גם אצל המפקח על המקרקעין התובע יכול לזמן עד תביעה גם ללא צורך בתצהיר עד שהוגש מראש לתיק ?
2. במקרה בו תביעה שהוגשה נגדי בתחילה לתביעות קטנות, וצורפו אליה תצהירי עדים, והתובע כולל את העלות שלהם בתוך הוצאות המשפט שהוא דורש - האם אני יכולה להתנגד לדרישה הזאת בפני השופט ?
3. השבת לי שתצהיר עד חתום לא יכול להחליף עדות פיזית בבית משפט. האם תוכל להפנות אותי לסימוכין בעניין? תקנה מסויימת בסדר הדין האזרחי ?
4. לצורך העניין, האם השופט יכול להחליט רק בזמן הדיון עצמו על הגשת תצהיר עד מטעם התובע? (כמובן במקרה בו לא הוגש תצהיר עם כתב התביעה וגם עד הדיון)
בתודה מראש!
שלום,
מענה לשאלותיך :
1. לא. יש צורך להגיש תצהיר מראש בתביעה אצל המפקח על הבתים המשותפים.
2. כן, את רשאית להתנגד (אבל את טוענת שהתיק כבר לא מצוי בבית משפט לתביעות קטנות)
3. ראי בעניין זה פקודת הראיות
4. לא. שופט יכול להחליט על כך בהחלטה בכתב גם לפני דיון.
שוב תודה רבה על התגובה המפורטת והמהירה.
ברשותך, אבקש לשאול שתי שאלות אחרונות.
כפי שכתבתי מוקדם יותר, תבעו אותי בתביעות קטנות, והתיק נסגר עקב חוסר סמכות עניינית של בית המשפט, ותביעה נפתחה מחדש אצל המפקח על הבתים המשותפים.
1. אשמח אם תוכל לענות לי לגבי מספר הדפים המקסימלי שניתן לכתוב בכתב ההגנה, הכוונה לכתיבה עצמה לא כולל נספחים.
התביעה הוגשה נגד שני בני משפחה, הגרים באותו בית, כאשר בגין כל נתבע הוגש סעד אחר לבית המשפט.
לפי תקנות סדר הדין האזרחי, על הנתבע להגיש כתב הגנה עד 11 עמודים (כולל תמצית טענות ההגנה).
עלתה אצלי השאלה האם במקרה שלנו, בו נתבעים שני אנשים, בשני סעדים שונים, באותו תיק, זכאי כל אחד מאיתנו להגיש כתב הגנה המתפרש כל אחד על פני 11 עמודים - כלומר 22 עמודים בסך הכל ?
2. האם בזמן הדיון בבית המשפט, יכול כל נתבע, כמו במקרה שלנו, לבקש רשות לדבר ולטעון כל אחד מאיתנו בחלק של השני ?
הסיבה העיקרית לכך היא שאחד הנתבעים הוא אדם מבוגר, מתרגש מן המעמד, ועלול לא להציג את התמונה המלאה לאשורה.
תודה רבה!
שלום,
1. כל אחד מהנתבעים מגיש כתב הגנה בנפרד ועל כן יכול לנצל את כל העמודים המותרים לו על פי החוק.
2. כן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר