אני עומדת בפני דיון בתביעות קטנות. אני הנתבעת בתיק.
כתב ההגנה הוגש כבר לפני מספר חודשים, והדיון טרם התקיים.
מאז הגשת כתב ההגנה, קרו דברים ביני לבין התובע, יש ראיות חדשות ומסמכים התומכים בטיעוני ההגנה שלי ואני מעוניינת להציג בפני השופט.
האם ניתן להגיש חומרים חדשים ולצרף אותם לתיק ההגנה טרם המשפט? (כאמור, לאחר שכבר הוגש כתב הגנה).
אם התשובה חיובית, כיצד עליי להגיש את החומר הנוסף - האם טרם הדיון לשלוח דרך המזכירות? או שניתן להעלות ולהציג את הראיות החדשות בזמן הדיון המשפטי?
אם ניתן להגיש את החומר החדש דרך המזכירות, כמה זמן מקסימלי לפני הדיון עליי לשלוח את החומר?
האם הגשת חומרי ההגנה החדשים, בהתאם לתשובתך כמובן, תקפה גם בבתי משפט אחרים שאינם תביעות קטנות?
אודה מאוד להתייחסותך
שלום,
על מנת לתקן את כתב ההגנה ו\או להכניס חומרים חדשים בתיק - עליך לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט (לשופט) ולבקש את הסכמתו לכך. רק לאחר אישור השופט - תוכלי לפעול בהתאם.
כל יתר השאלות ששאלת לא רלוונטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
מודה לך מאוד על התייחסותך המפורטת.
1. אם אני מבינה נכון מתשובתך, אני בכל מקרה צריכה להגיש בקשה כזאת לפני הדיון, ולא ניתן לבוא עם החומרים החדשים ולהציג אותם בדיון עצמו?
2. האם אתה יודע לומר לי במה תלויה הסכמתו או אי-הסכמתו של השופט האם לאפשר לי לצרף חומר הגנה חדש?
3. האם החלטה של השופט לאשר לי הוספת חומרי הגנה חדשים תלויה גם בתובע עצמו?
4. שאלה כללית כדי להבין - האם בבתי משפט אחרים, שהם לא תביעות קטנות, השופטים מאשרים להוסיף חומרי הגנה חדשים גם לאחר שהוגש כתב הגנה?
שלום,
1. לא זה לא מה שאמרתי. שאלת אותי : האם ניתן להגיש חומרים חדשים ולצרף אותם לתיק ההגנה טרם המשפט? (כאמור, לאחר שכבר הוגש כתב הגנה).
והשבתי לך שעל מנת לתקן את כתב ההגנה ו\או להכניס חומרים חדשים בתיק - עליך לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט (לשופט) ולבקש את הסכמתו לכך.
בדיון בבית משפט לתביעות קטנות - אפשר להציג ראיות חדשות בדיון (אשר לא הובאו בכתב התביעה). יש להבחין בין תיקון כתבי טענות לבין הצגת ראיות בדיון הוכחות.
2. לרוב שופט יסכים אלא אם כן מדובר במסה גדולה של חומר ואז התיק עלול לעבור לדיון בבית משפט שלום (ולא תביעות קטנות) או שזה יגרום לסיבוך של הצד השני. לשופט יש אין סוף שיקולים בעניין, כך שאי אפשר לסכם בכמה משפטים את הדברים.
3. לעיתים השופט מבקש את תגובת הצד השני לפני מתן החלטה בעניין. זה תלוי בשופט.
4. ממש לא. זה רק באישור של בית המשפט וגם לכך יש פרוצדורות מורכבות.
3.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר