היי, ביצעתי בחודש דצמבר האחרון קניה של רהיטים מעסק עם הסכם אספקה לחודש פברואר, בתאריך האספקה לא קיבלתי את המוצר ושבועיים לאחר מכן ביקשתי לבטל את העסקה עם מנהל החנות ונענתי בחיוב, ומאז אני רודף אחריו בכדי לקבל החזר כספי.
ברצוני להגיש תביעה אך הח.פ שרשום בחיפוש באינטרנט הוא ת.ז של אישתו של מנהל החנות, ובנוסף לכך מצאתי מאתר של משרד המשפטים כי שבועיים לפני שרכשתי הם הגישו בקשה לחדלות פרעון. ולכן יש לי 2 שאלות:
1. האם במכתב התביעה עלי לרשום את שם בעלת החנות + ת.ז או שם החנות + הת.ז (רשום בתור ח.פ)
2. האם יש סיכוי שאראה את הכסף בכלל אם הם התחילו תהליך של חדלות פרעון?
תודה רבה.
שלום,
1. לא הבנתי מהדברים שכתבת האם מדובר בחברה בע"מ (ח.פ.) או עוסק מורשה (ע.מ.) ? מס' ת"ז של בית העסק או ח.פ. של חברה. עליך לרשום את הפרטים כפי שמופיעים בקבלה / חשבונית שקיבלת בתמורה לתשלום.
2. ככל שאכן מדובר על הליך של חדלות פרעון (פשיטת רגל) של בעל העסק - אתה תצטרף לרשימת יתר הנושים ותקבל את כספך על פי החלטת בית משפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
היי,
החברה היא לא בע"מ למרות שבחשבונית רשום ח.פ אך המספר מתחיל ב-03 ובחיפוש באינטרנט נמצא כי זה הת.ז של אישתו של מנהל החנות, אני מניח שזהו עוסק מורשה עם שגיאה בהדפסת הקבלה, אז במכתב התביעה עלי לרשום:
שם חברה וח.פ: <שם החנות> ......03 או
שם חברה וח.פ: <שם בעלת החנות> ......03 ?
תודה רבה :)
שלום,
1. אמור יש לכתוב את הפרטים המופיעים על הקבלה.
2. ככל שיש טעות ברישום על הקבלה (דבר חמור ביותר בפני עצמו) יש להפנות את תשומת לב בית המשפט להטעייה זו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר