מתלבטת מה ניתן לעשות מול המקרה הנ״ל:
הזמנתי מטבח מחברת מטבחים גדולה על סך 50,000 ש״ח כאשר הגעתי לסיכום סופי של המטבח הייתי צריכה להביא כמובן מידות של כל מוצרי החשמל וכך היה. קניתי מקרר אינטגרלי שהינו מחולק לארבעה חלקים והצגתי אותו ואת מידותיו בפני המעצבת. המעצבת החליטה על דעת עצמה מבלי לשאול אותי שהיא שמה שני דלתות ולא ארבע דלתות למרות שמראש קניתי מקרר מחולק לארבע. כך שזה אומר שהמקרר שכאשר אני פותחת את המקרר יפתח לי גם המקרר וגם המקפיא ביחד. מה שיצור מצב שלאורך זמן המקרר יהרס בסופו של דבר וגם זה לא פרקטי.
כאשר היא הוציאה את הדפים של ההזמנה וחתמתי עליהם חתמתי על סרטוט שבו רשום ״מקררים אינטגרלים״ לא ידעתי שהיא שמה לי שתי דלתות. מן הסתם שאם הייתה שואלת הייתי אומרת לה שאני רוצה ארבע דלתות ולא שתיים אם הייתי רוצה שתיים הייתי קונה מקרר לבד ומקפיא לבד.
ביום ההתקנה של המטבח כאשר הממתקים מרכיב לי את הדלתות התבררה הטעות והחברה הסכימה להחליף את הדלתות לארבע לאחר שיחות חוזרת וטרטורים רבים.
בסופו של דבר הגיעו לשים לי את הדלתות כאשר הם מחולקות לארבע אך מה שקרה שלא ניתן להרכיב בכלל את הדלתות כי הם מתנגשות עם הצירים מה שאומר שכאשר אני יפתח את המקרר גם המקפיא יפתח מה שלא רציתי מראש.
אין להם ברירה אלה להחליף שוב את הדלתות כי הם לא יכולים להרכיב בכלל את הדלתות האלה והם חוזרים איתי שוב לאופציה של דלתות שלמות.
דברתי עם המתקין וגם הוא אמר לי שאם היא לא שאלה אותי וכתוב בשרטוט רק מקררים אינטגרלים אין לי דרך לדעת שזה שתי דלתות. עכשיו הייתי מחליפה את המקררים עם היו אומרים לי מראש שהיא אפשר. עכשיו לא ניתן להחליף את המקררים משום שהם פתוחים, למרות שלא נעשה בהם שימוש.
סתם עשו לי סחבת ודחו אותי שוב ושוב ובסוף חזרנו לאותו מצב.
אני יכולה לתבוע אותם למרות שחתמתי? אך באמת שאם המעצבת הייתה שואלת אותי כמה דלתות אני רוצה הייתי אומרת ארבע ולא שתיים.
הם מחסים את עצמם בזה שאומרים שאני חתומה על שתי דלתות על פי שרטוט.
שלום,
על מנת להצליח בתביעה יש צורך בעילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות.
ככל שיש לך הוכחות לעובדה שאת הזמנת מקרר מסוים, בין אם בעל פה ובין אם בכתב) אך קיבלת מקרר אחר מזה שהזמנת - את רשאית להגיש תביעה לצורך החלפת המקרר למקרר שהזמנת או לביטול העסקה והשבה כספית מלאה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר