אני ( גמלאי , סיעודי בן 77 ) פונה אליכם בבקשה לסיוע בגין תביעה אשר הגשתי נגד סוכנות נסיעות בבית המשפט ברחובות.
1.הנתבע בעסקה טלפונית ( בלי להחתים התובע על חוזה/הסכם או תנאים מראש) קיבל תשלום מלא ועמלה לשייט לאיים הקריביים בארה"ב.
2. התובע פעל בהתאם לכל ההנחיות של הנתבע - טס מספר ימים לפני השייט ע"מ להבטיח הגעה לשייט ללא תקלות בלתי צפויות. ביום ההפלגה נסע במונית לנמל, אז ,הסתבר לו מאנשי הביטחון במקום, שהשייט בוטל בגלל הקורונה ונמסר לו, שהודעה נשלחה לסוכנות (הנתבע).
3. הנתבע, התרשל בכך שלא וידא שהשייט מתקיים, לא התריע לתובע על סיכון ביטול השייט וגם לא על ביטול השייט, בטענה שלא ידע.
4. התובע פנה לבירור עם חברת השייט אשר טענה , חזרה והדגישה, בתכתובת ענפה , שלתובע ,אין מה לפנות לחברת השייט , הקשר היחיד אך ורק מול הנתבע אשר קיבל תשלום מלא לשייט ,צוין ,שהתובע עשה העסקה עם הנתבע בלבד, לפיכך, כל קשר כל פניה של התובע בכל נו שא המתייחס לשייט - אך ורק לנתבע .
5. הנתבע דחה בקשת התובע להחזר בגין הטיסה , המונית,5 ימים חלופה לאוכל שתיה לינה ( בארץ זרה במקום ימי השייט שבוטל) ועגמת נפש היה בקשר עם חברת השייט ודאג רק להחזר עלות השייט בלבד( תוך קשר ישיר עם חברת השייט).
6. חברת השיט טענה ש 4 ימים לפני השייט נשלחה הודעה לנתבע , הנתבע השיב לתובע ,שלא קיבל הודעה זו , רק לאחר 10 חודשים , בלחץ המועצה לצרכנות , טען הנתבע שההודעה של חברת השייט , מזהירה על הקורונה, אך, הנתבע טען שלא קיבל הודעה על ביטול השייט.
7.בדיון מתאריך 27.6.23 בבית משפט , הרשמת העירה לתובע "תגיש תביעה לחברת השייט" אך , לא נתנה החלטה בפסק דין.
8. פניתי 91 28.7.23 בבקשה לביהמ"ש להבהרה מהרשמת אשר התעלמה מנספח "ה" בכתב התביעה, הנוגע לעמדת חברת השייט (תכתובת ענפה בין התובע לחברת השייט בו מודגש שלחברת השייט אין קשר עם התובע והעסקה לשיט היא בין התובע לנתבע בלבד.
9. התובע שלח לבית המשפט , בקשת הבהרה לדיון והפרוטוקול (ראה קובץ מצ"ב)ומבקש מנכבדי, סיוע, התייחסות ועמדתכם בנושא.
ב. בתביעות קטנות , האם אני כתובע זכאי לבקש החלפת הרשמת הבכירה בשופט ודיון משפטי חוזר ? ( היא התעלמה מנתונים בכתב התביעה ולא התייחסה בדיון כשציינתי בפניה " נספח ה " עם תכתובת ענפה בה חברת השייט מדגישה שלי אין קשר אליהם ועליי לפנות אך ורק לסוכנות שהשייט הוזמן ושולם דרכה.);ובדיון זרקה לי הערה "תגיש תביעה לחברת השייט" כשבפועל השייט הוזמן ושולם לסוכנת שאני תובע.
בברכה
שלום,
ככל שהתובענה לא הסתיימה בפסק דין -
1. אתה זכאי גם במסגרת ניהול הליך בתביעות קטנות לבקש פסילת שופט (ואז התיק יועבר לשופט / רשם אחר) , אך כדי שבית המשפט (הרשמת) יסכים לפסילתו יש צורך להצביע על עילות מתאימות לפסילה (במילים אחרות הסיכויים לפסילת שופט קטנות וינתנו רק לעיתים רחוקות).
2. ככל שניתן פסק דין בתובענה - יהיה עליך להגיש בקשת רשות לערעור לבית המשפט המחוזי.
3. אפשרות נוספת היא למחוק את התביעה (אצל הרשמת הנוכחית) ולהגיש את התביעה בבית משפט אחר.
4. שים לב שבתשובותיי לא בחנתי האם בכלל יש לך עילה לתביעה ומי הגורם הרלוונטי אותו אתה צריך לתבוע (כי יתכן ומבלי לקבוע מסמרות שהרשמת צודקת בהערתה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
א. האם בכך שבמהלך הדיון בתביעה , הרשמת התעלמה מתשובתי והעירה " תגיש תביעה לחברת השייט" - לא התייחסה להודעתי בדיון ( וגם לא לנספח בכתב התביעה) על כך שקיימת תכתובת ענפה ביני (התובע את הסוכנות בארץ אשר קיבלה תשלום והזמינה עבורי את השייט) עם חברת השייט ב ארה"ב אשר בו הוא מדגישה ש לי ( התובע) אין קשר עם חברת השייט ,מציינת שאין לי מה לפנות אליהם , מאחר שהזמנת השייט והתשלום בוצע עם הסוכנות בארץ (הנתבע) ומצהירה , שעליי לפנות בכל תביעה רק אל הסוכנות שקיבלה ההזמנה – האם זו עילה מתאימה לבקש פסילת הרשמת והעברה לשופט אחר ( אין עדיין פסק דין) ...עם כל הקושי והכדאיות להגיש תביעה לחברת שייט בארה"ב ( חוסר התחשבות מוחלט בהשכלות לנתבע)
ב. מחיקת התביעה שהוגשה לבית משפט לתביעות קטנות והעברתה , לאיזה בית משפט אחר ? מדובר בתביעה בסף 30.000שח , האם המשמעות דרך עורך דין הכל מההתחלה , ובאיזה נימוק ?
ג. קיימת עילה מעצם העובדה שטסתי מנתב"ג לארה"ב, ובמונית לנמל, רק אז הודיעו אנשי הבטחון במקום ,שהשייט בוטל בגלל הקורונה והודעה נשלחה לסוכנות (הנתבע בארץ) ,אשר מכחיש קבלת הודעה, התרשל בכך שלא בדק לפני זה ,עם חברת השייט, לא יידע אותי (התובע) על ההודעה שקיבל מחברת השייט 4 ימים לפני ההפלגה , אשר מזהירה האורחים שקיימת קורונה , לא בירר פשר ההודעה עם חברת השייט , טען שלא קיבל הודעה מפורשת על ביטול השייט וטען שנסעתי גם לבקר קרובים ( למרות שמטרת הנסיעה הייתה השייט) בניגוד לטענתי שאין לי קשר עם חברת השייט ולי אין מעורבות בהתנהלות בינו לבין חברת השייט ( שהוא יתבע חברת השייט ולא כפי שהרשמת העירה לי בדיון)
- האם העילה שלי צודקת ? האם העילה שלי מתאימה לבקשת פסילת שופט ? האם במידה ותדחה בקשתי אענש על הפגיעה ברשמת ?
שלום,
1. בהתאם למתואר אין זו עילה לפסילת שופט (מי שמקבל את הבקשה וההחלטה לפסילה היא אותה רשמת ולאו דווקא גורם משפטי אחר). יתכן כי במהלך הדיון הרשמת רצתה לסייע לך ועל כן העירה את הערתה. הערה זו אינה עילה לפסילת שופט.
2. נדמה כי יש נימוק למחיקת התביעה (ההערה של הרשמת בעניינך). ו\או כל עוד לא הוגש כתב הגנה אתה רשאי למחוק את התביעה בעניינך ולהגיש בבית משפט אחר. באיזה בית משפט ? בית משפט שבסמכותו המקומית לדון במקרה זה.
3. בהתאם למתואר יש לך עילה לתביעה, אך כדי לדעת בוודאות עליי להכיר את סיפור המקרה במלואו ולעיין בראיות הרלוונטיות שיש ברשותך להוכחת הטענות.
.הנני מבקש/מעוניין לקבל המייל של עו"ד חיים איציקובסקי להעברת כתב התביעה, כתב ההגנה והפרוטוקול לבדיקת עילה לתביעה לפני קבלת פסק דין.
2. האם מחיקת התביעה בעקבות הערת הרשמת במעמד הדיון ב 27.6.23 ( לאחר שהוגש כתב תביעה/כתב הגנה,פרוטוקול לפני פסק דין , כרוך בעליות/הוצאות , מה לציין כעילה בסיסית למחיקת התביעה , האם זה כרוך בפניה לעו"ד ופתיחת תיק אזרחי (לא תביעות קטנות).
3. האם יש כדאיות , או, אפשרות הגשת תביעה לחברת השייט במייאמי לבית משפט לתביעות קטנות .( עם כל המורכבות/ההוצאות/הזמן הכרוך בזה)
שלום,
1. [email protected]
2. לא כרוך בעלויות, אלא אם כן השופטת תפסוק הוצאות כנגדך לטובת הנתבעת (סיכויים לא גדולים אך קיימים). אין הוצאות על הגשת בקשה למחיקה וכמובן תצטרך לשלם שוב אגרת בית משפט.
3. אינני יודע. אינני מכיר את מערכת המשפט במייאמי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר