שלום וברכה,
לפני כחמש וחצי שנים קניתי קרמיקה לריצוף דירתי. ולפני כשנה וחצי בערך ראיתי שהקרמיקה מלאה שפשופים וחריצים כמו שאפילו לא אמור להיראות אחרי 30 שנה. היו אצלי בבית גם בעל חנות קרמיקה וגם אדריכל ושניהם אומרים שזה אכן נראה זוועות וזה בשום אופן לא אמור להיראות כך .פניתי בשנה וחצי האלה מספר פעמים לחברה שמכרה לי אותם גם ישירות וגם דרך המועצה הישראלית לצרכנות שפנו אליהם והם בכלל לא הגיבו. (בפעם הראשונה שפניתי אליהם הם שלחו נציג מטעמם שבא לצאת יד"ח, נתן להבין שזה המצב והלך) ואני מעוניין לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות, למרות שהסכום עם פירוק הקרמיקה וכו' יצא יותר מהסכום המרבי של בית המשפט הנ"ל אך הבנתי שלתבוע תביעה רגילה זה מורכב. ושאלתי האם נ"ל שאני יכול לתבוע אותם וא"כ מאיזה טענה /חוק? והאם יספיק חוו"ד של אדריכל או שצריך מומחה לקרמיקה? כי בדקתי מחיר של מומחה וזה עניין של כמה אלפי שקלים. ואם אפסיד במשפט האם יכולים לחייב אותי בהוצאות משפט משמעותיות? החברה שאני רוצה לתבוע היא חברה גדולה מאוד. אודה לכם מאוד על תשובתכם.
תודה רבה
שלום,
תחילה אגיד כי על מנת שאוכל לתת לך ייעוץ משפטי באשר לשאלה מהם סיכוי הצלחתך בתביעה מעין זו (האם יש לך עילה לתביעה וראיות מתאימות להוכחת הטענות) - עליי להכיר את סיפור המקרה על בוריו ולעיין בראיות שיש ברשותך להוכחת הטענות.
משכך תשובותיי כעת הן תשובות כלליות ולא ספציפיות למקרה שלך.
1. ניתן להגיש תביעה בבית משפט לבתעיות קטנות בתביעות שאינן מורכבות מבחינה משפטית ועד לסכום פיצוי של 36,400 ש"ח. ככל שסכום התביעה גבוה יותר - כעת זה תלוי בעילות התביעה הרלוונטיות. כמובן שאתה תמיד יכול לתבוע עד לסכום פיצוי המוגדר בתביעות קטנות ולוותר על יתר הפיצוי.
2. לצורך הוכחת הטענות יש צורך לצרף חוות דעת של איש מקצוע מתאים. ככל שאדריכל הינו איש מקתוע מתאים להוכחת הטענות - אזי זה יכול להפסיק.
3. ככל שבית המשפט ידחה את תביעתך הוא יכול לחייב אותך בהוצאות. בדר"כ הוצאות משפט בבית משפט לתביעות קטנות הן נמוכות עד שלא קיימות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר