שלום,
אני מעוניין להגיש תביעה קטנה כנגד חברת תעופה על איחור של יותר מ-8 שעות בהגעה ליעד.
אני רכשתי ושילמתי עבור כל 4 כרטיסי הטיסה - אחד עבורי ו-3 עבור חברים שלי שבאו איתי. האם אני צריך לקבל ייפוי כוח מהחברים על מנת לקבל את הפיצוי על הכרטיסים שלהם או שמכיוון שאני שילמתי והחשבונית על שמי אני יכול לבקש פיצוי גם עבור הכרטיסים שלהם ללא ייפוי כוח? תודה רבה
שלום,
כיוון שאתה רוכש הכרטיסים אין חובה של יפוי כוח, אך בשביל שלא יהיה לצד השני מה לטעון, אם ביכולתך לצרף יפויי כוח - עשה זאת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על המענה המהיר. האם אני צריך להגיש את התביעה בשם כל הנוסעים שהכרטיסים על שמם או שמספיק לציין אותו בתור התובע? האם ייפוי הכוח צריך להיות רשמי ולהיעשות מול עורך דין או שמספיק ייפוי כוח "פשוט"?
שלום,
1. אינך יכול להגיש תביעה בשם אנשים אחרים ו\או לייצג אנשים אחרים. זכות זו נתונה רק לעו"ד.
2. לעניין פיצוי החוק קובע פיצוי X לכל נוסע ועל כן כל מי שמבקש פיצוי מכוח החוק צריך להיות תובע.
יש להבדיל בין הגורם שהזמין ושילם בעבור הכרטיסים להוא רשאי לקבל פיצוי כמי שרכש כרטיסים לבין פיצוי קסוע בחוק לגבי כל נוסע.
3. יפוי כוח יכול להיות יפוי כוח רגיל ולא צריך להעישות אצל עו"ד.
לסיכום - תלוי על מה בדיוק אתה תובע. אם מדובר על פיצוי בגין איחור בטיסה והחוק קובע פיצוי לכל נוסע - אזי כל אחד מהנוסעים צריך להיות תובע בכתב התביעה וניתן יהיה לבקש לאחר הגשת כתב התביעה כי אתה תהיה נציגם של יתר התובעים (באישור של בית המשפט כמובן) בדיון ואז להציג יפוי כוח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר