שלום.
בתאריכים 8,13-1-23 ביקרתי בדחיפות במיון של בית חולים עקב צריבה חריפה בדרכי השתן. הוצע לי אשפוז וטיפול אנטיביוטי. סירבתי לאשפוז ופניתי לטיפול בקופת חולים. לאחר שחרורי מהמיון פני לקופה לבקש שיועבר לבית החולים טופס התחייבות.
הפקידה שלחה פקס למקום כלשהו והבנתי שהכול בסדר. חלפו 4 חודשים וקיבלתי 2 דרישות תשלום ע"ס 1070 ש"ח כל אחת.
אין לי כסף מיותר לשלם על טופס התחייבות כשרק בגלל המצוקה הרפואית הדחופה פניתי למיון ורק לאחר מכן פניתי להסדיר את ההתחייבות, אפשרות שהוצעה לי במוקד קופת חולים.
איך ניתן לבטל את 2 דרישות תשלום אלה?
שלום,
1. אין זו שאלה משפטית.
2. לידיעתי ומניסיוני - עליך לפנות לקופת החולים ולהגיש בקשה להחזר הכספים. יש אפשרות כזו.
3. ככל שקופת החולים לא תסכים להחזר כספי, תהא רשאי לפנות לבית המשפט לצורך קבלת כספך בחזרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
הקופה מסרבת לשלם. בנוסף לא עמדה בהוראות חוזר משרד הבריאות לפיה יש להשיב על בקשה להנפקת טופס 72 תוך 4 ימים באופך מנומק דבר לא נעשה עד כה בחלוף 4 חדשים. בית משפט לתביעות קטנות מתאים לטיפול בנושא זה?
שלום,
בית המשפט לתביעות קטנות יכול לתת מענה
- עוסק ב ...
(1) לתשלום סכום שאינו עולה על 36,400 שקלים חדשים;
(2) למתן צו להחלפת מצרך או לתיקונו או לביטול עסקה, כששווי המצרך או התיקון או סכום העסקה, לפי הענין, אינו עולה על הסכום האמור בפסקה (1),
כך שלא ניתן לבקש צו מבית המשפט לתביעות קטנות להורות לעשות פעולה (צו עשה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר