שלום, הייתי בחנות בקניון ורציתי לשלם עבור מוצר שהמחיר שלו היה רשום במטבע זר (ללא מחיר בשקלים) הקופאית אמרה שלא ניתן ושהיא צריכה לעשות המרת מטבע ולשלם מחיר בשקלים כמו כן היא ביררה עם מנהל אזור שאמר שאין חוק כזה שמחייב אותם למכור במחיר שרשום במטבע זר.
(לצורך הדוגמא היה רשום 15 דולר אז ידוע לי שלפי חוק הצרכן אני אמורה לשלם 15 ש"ח) בנוסף היא התווכחה איתי מול אנשים שעמדו בתור.
האם יש על מה לתבוע? במידה וכן על איזה סכום (סכום של המוצרים שרכשתי או גם על עוגמת נפש)?
שלום,
בהתאם לחוק הגנת הצרכן :
31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
(6) ביקש צרכן לשלם את מחירו של נכס או שירות במטבע ישראלי בהתאם לשער החליפין הקבוע בתוספת הראשונה, לפי סעיף 17ז(ב) – והעוסק סירב לאפשר תשלום כאמור;
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
שלום וברכה,
זה החוק?
שאם כתוב על התיקט של המוצר לדוג' 15 אירו אני יכול לשלם 15 שקל? או שיש להמיר כמה שזה יוצא 15 אירו לשקלים?
תודה
שלום,
בוודאי שלא. יש צורך להמיר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר