שלום, נרכשו כרטיסי טיסה למועד מאוחר מספר חודשים מיום ביצוע העסקה, לחב' תעופה באמצעות סוכנות נסיעות המשמשת כנציגה הרשמית של אותה חברת התעופה.
הסוכנות הטעתה בעניין תנאי הביטול כשציינה במייל שלא ניתן לביטול וזאת בניגוד לחוק הגנת הצרכן.
לאחר כ-5 ימים נשלחה לסוכנות דרישה לביטול העסקה והחזרת הסכום ששולם.
הסוכנות סירבה.
לאחר מספר ימים נוספים הסתבר שהטיסה שאמורה היה להתבצע בעוד מספר חודשים בוטלה.
גם אז הסוכנות סירבה להחזיר את הסכום ששולם.
הסוכנות לא החזירה את הסכום ששולם למרות שהיא לא העבירה אותו לחב' התעופה.
לאחר מספר חודשים הסוכנות התנתה את החזר הסכום בחתימה על כתב ויתור עם סעיפים דרקוניים כגון התחייבות לאי הגשת תביעה עתידית (כנראה בין היתר מחשש תביעה לעניין חוק הגנת הצרכן סעיף 14 ותנאי ביטול וכן אי החזרת הכסף תוך 21 יום למרות שהטיסה בוטלה) וכן סעיף שאם הסוכנות תידרש לתשלום ע"י חברת התעופה יוחזר הכסף לסוכנות.
1. האם אפשר בכתב התביעה לבקש מבית המשפט גם פיצוי לדוגמה בסך של 10,000 ש"ח בגין הפרת חוק הגנת הצרכן הודעת ביטול תוך 14 יום מביצוע העסקה וכן לבקש מבית המשפט שיפסוק גם פיצוי מוסכם בסך של 10,000 ש"ח בגין אי השבת הסכום לפי חוק שירותי תעופה כלומר סה"כ 20,000 ש"ח פיצויים.
האם אפשר לתבוע פיצוי לדוגמה/פיצוי מוסכם בגין אי הצגה ללקוח את תנאי הביטול כחוק?
2. האם חוקי להתנות את החזר הסכום ששולם בחתימה על כתב ויתור? האם יש התייחסות לכך בחוק שירותי תעופה?
3. סכום הפיצויים לדוגמה 10,000 ש"ח, מה הסכום כיום כולל הצמדה למדד?
4. האם מקובל לנסח כתב תביעה בגוף שלישי? כלומר, התובע לא כותב בכתב התביעה בגוף ראשון (קניתי, שלחתי, שילמתי) אלא בגוף שלישי (התובע קנה, שלח, שילם) האם כך מקובל לנסח כתב תביעה לבית משפט בכלל ות"ק בפרט?
בתודה מראש
שלום,
מענה לשאלותיך :
1. עניין של מתן פיצויים לדוגמא מכוח חוק הגנת הצרכן מוגדרים בצורה מפורטת בחוק. מדובר על רשימה סגורה. אם המקרה שלכם עומד בכללים המופיעים שם אזי אתם זכאים לבקש סעד זה בכתב התביעה ובתנאי שעמדתם בתנאים המופיעים שם.
2. זה לא שאלה של חוקיות. זה עניין של הסכם בין צדדים. אין חוק שקובע חובה לשימוש בכתב ויתור, כך שזה החלטה של 2 הצדדים והחלטה שלכם האם להסכים או לא.
3. יש באינטרנט מחשבון לבדיקת הצמדות ומדד. אתם רשאים להעזר בו.
4. לא מקובל לנסח כתב התביעה בתביעות קטנות בגוף שלישי, כיוון שתביעה קטנה הינו גם סוג של תצהיר ותצהיר צריך להיות מנוסח בגוף ראשון. כאשר אתה כותב כתב תביעה קטנה עליך לנסח בגוף ראשון. כאשר עו"ד כותב כתב תביעה הוא מנסח את המסמך בגוף שלישי כיוון שהוא כותב את כתב התביעה בשם מרשו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה על התשובה. אם במקרה בתביעה יש 2 סעיפים שונים המפורטים כברי זכאות לפיצויים האם אפשר לתבוע פעמיים פיצויים כלומר 20,000 ש"ח או רק פעם אחת? תודה
שלום,
רק פעם אחת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר