שלום,
לפני כחודשיים עברתי פיסית בסניף של רשת גדולה וניסיתי לבצע רכישה בסכום קטן (כ-20שח), במזומן. הקופאי דרש ממני מספר טלפון, ועניתי שאין צורך. הוא אמר שזה הכרחי למלא טלפון בחשבונית, אז עניתי שאם הוא מוכרח שימלא "050 ואז אפסים". הוא סירב לעשות זאת, וסירב למכור לי בהיעדר מספר "אמיתי". התלוננתי לפניות של החברה, ושם ענו לי (כעבור חודשיים) שלאחר בירור אכן מבחינה חוקית אינני מחויב למסור מספר טלפון, אך הם מצידם אינם מחויבים למכור לי.
א. האם זה נכון, שמותר להם לדרוש פרטים שרירותיים ולסרב למכור? נשמע מוזר ביחס לעסקה פיסית, במזומן, ובסכום קטן.
בהזדמנות זו גם אשאל:
ב. אם התשלום היה באשראי, האם היה מותר להם לדרוש מספר טלפון? זה גם נשמע מפוקפק, אך לכאורה מעט פחות.
ג. אם העסקה הייתה באינטרנט (ולכן גם באשראי), האם היה מותר להם לדרוש מספר טלפון? במקרים הללו בדרך-כלל נדרשת הרשמה לאתר ואז כופים מסירת פרטים עוד טרם העסקה, אז אני מניח שזה עוקף כל סוגיה חוקית לגבי העסקה עצמה (כי כדי להזמין יש להיות "רשום/חבר", וכדי להירשם יש תנאי הרשמה של "take it or leave it").
(אני יודע שלהבא אוכל פשוט לשקר ולהמציא מספר תמים, אך אני שואל עבור הסוגיה העקרונית.)
תודה מראש,
יניב
שלום,
התייחסות לשאלותיך :
א. השיבו לך כי מבחינה חוקית אינך מחויב למסור מספר טלפון, אך הם מצידם אינם מחויבים למכור לך.
ב. אותו כנ"ל כפי שכתבתי בא'
ג. אותו כנ"ל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר