שלום לעורך דין איציקובסקי.
אנחנו בית משותף של שמונה דיירים (8 דירות), ובוועד הבית מכהן נציג אחד.
האם ועד בית יכול באופן כללי להגיש תביעה נגד אחד הדיירים בתביעות קטנות? במקרה שלנו מדובר על תביעה כספית בגין תשלום לוועד הבית.
האם כדי להגיש תביעה נגד אחד הדיירים, ועד הבית צריך לקבל הסכמה מראש של הדיירים ואם כן, של כמה? (כאמור, מתוך 8 דירות)
האם הוועד צריך לקיים אסיפת דיירים מסודרת בעניין הגשת התביעה, והאם הדייר אותו הוא תובע יכול להיות נוכח בישיבה?
כי במקרה שלנו, ועד הבית זימן שני דיירים בלבד למשהו שהוא בכלל הגדיר כ"פגישה" ולא "אסיפת דיירים" לכל דבר ועניין, ושם הם הסמיכו אותו לנקוט בהליך המשפטי כנגד אותו דייר.
משום מה, שני הדיירים אותם הוא הזמין מוגדרים בפרוטוקול הפגישה כחברי ועד הבית מן המניין, למרות שהם מעולם לא נבחרו לתפקיד וגם לא כיהנו מעולם בוועד הבית אלא רק אותו נציג, והם דיירים כשאר הדיירים.
אם אותה "פגישה" שהוא קיים אכן נחשבת כאסיפת דיירים לכל דבר (כי בבית משותף יש רק אסיפות, ולא ניתן לקרוא לזה במילים מכובסות אחרות), אז נדגיש שהיא הייתה עם מניין משתתפים לא חוקי - שלושה מתוך שמונה דיירים (כאשר צריך מחצית) ושהוועד לא זימן לאסיפה בצורה חוקית ולא תלה מודעה בבניין על מנת שכל הדיירים יראו. הוא הזמין את שני הדיירים באופן אישי.
אודה מאוד לתשובתך לשאלות.
שלום,
אני מציע להגיש תביעה את בעניינכם אצל המפקח על הבתים המשותפים (זה המקום הנכון להגשת תביעת ועד בית כנגד דייר).
אין צורך לקיים אסיפת דיירים לצורך הגשת תביעה כנגד דייר שלא משלם תשלום ועד בית.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי - מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר