שלום, רכשתי לאחרונה שמלת כלה ממישהי שמוכרת שמלות בביתה. היא אמרה לי שהיא תופרת אותן מאפס ושגם הדוגמניות שעליהן היא מצלמת אותן כמובן גבוהות יותר ממני והייתה נחמדה ומצחקקת בפגישה הראשונה, בחרתי שמלה שאהבתי והייתי צריכה להגיע פעם הבאה עם נעליים כדי לדעת אילו תיקונים לעשות. האישה קיבלה מקדמה על סך 1000 שח נתנה לי שקית, מיהרתי ופשוט יצאתי. כשדיברתי איתה בהודעות על מה כלל העלויות, ההינומה שעלתה 350 ש"ח וסך התיקונים יכול לעלות עד 500 שח, החזרתי לה את ההינומה כי מצאתי אותה באליאקספרס ב-30 ש"ח. ואז מצאתי גם את השמלה שמדדתי ב-350 ש"ח שלי היא מכרה אותה ב-3700 כולל התיקונים. לגבי התיקונים כששאלתי אותה איך אדע כמה לשלם אמרה שהיא לוקחת את כל ה-500 ש"ח, היא תצר כי אני רזה ותשאיר את הבד כדי שנוכל לפתוח במידה ואשמין חזרה. מדדתי את השמלה גם עם הנעליים ושיתפתי אותה שאני לא לגמרי שלמה עם הבחירה שעשיתי בשמלה, והיא פשוט לא התייחסה. כשבאתי לאסוף את השמלה, הבאתי לה את שאר הסכום, אבל מדדתי את השמלה וראיתי שהתיקונים לא באמת נעשו כמו שצריך והרגיש שהיא "מנפנפת" אותי, אמרה לי תבואי שבוע לפני החתונה נתקן מה שצריך. לא הפסקתי לבכות כבר כמה פעמים מההרגשה של השמלה ושל הגברת. יום אחרי זה דיברתי איתה טלפונית ושיתפתי אותה בתחושות שלי ושאלתי אם אני יכולה למדוד דגמים אחרים אולי ואם צריך אשלים את ההפרש, שגם ככה הרגשתי שרימו אותי במחיר המופקע כפול 10 ממה שקנתה היא בעצמה ולא תפרה מ-0 כמו ששיקרה לי. היא אמרה שהיא לא מקבלת חזרה או להחלפה כי נעשו תיקונים. התיקונים היחידים שנעשו זה לתפוס בד בשרוולים שאפשר לשחרר - רואים שהיא לא גזרה אותו והבד שקוף והתיקון נראה מזעזע, וגזרה ממש קצת מהאורך ואמרתי לה שאני עדיין לא מצליחה ללכת כי זה ארוך מדי ואני אפול. אחרי שלא החזירה לי תשובה יום שלם כתבתי לה בהודעה שארצה להחזיר ולקבל את הסכום חזרה. היא אמרה שבתקנון של העסק שלה כתוב שלא ניתן, ביקשתי ממנה את התקנון ואת החשבוניות כי גם חשבוניות היא לא הוציאה לי וביקשה כל הזמן שאשלם במזומן. אמרתי לה שהיא לא הציגה לי את התקנון וגם שלא היה בינינו חוזה. מה ניתן לעשות במקרה כזה? אפשר בכלל לגשת לתביעות קטנות על סיטואציה כזאת? מבואסת ממש ואין לי הרבה זמן עד החתונה ואני גם עם תינוקת קטנה בבית והיא נמצאת שעתיים נסיעה ממני כל כיוון, מרגישה מטורטרת ומרומה.
שלום,
בהתאם למתואר יש לך עילה לתביעה.
על מנת להגיש תביעה ולזכות בה צריך לבדוק האם יש לך את כל הראיות המתאימות להוכחת הטענות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
בכל מקרה הגשת תביעה, ניהול הליך משפטי ומתן פסק דין אינם קורים מהיום למחר (לפחות תקופה של חצי שנה), כך שעליך להערך בהתאם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר