היי, מכרתי רכב יד שנייה ולאחר העברת בעלות כשעה בערך, המוכר התקשר ואמר שיש תקלה ברכב ושהוא עצר בצד והזמין גרר.
כמה נק חשובות:
אני יד שלישית של הרכב, היה בבעלותי כחצי שנה, נקנה כרכב זמני לכן תקופה קצרה, כאשר קניתי את הרכב לא עשיתי בדיקה והרכב היה בסדר גמור כשהיה אצלי, אפילו העברתי אותו טסט כמה ימים לאחר הקניה, נסע מעולה ושירת אותי ונהנתי ממנו מאוד. נמכר בעקבות קבלת רכב חדש שחיכיתי לו, כאשר מכרתי את הרכב לקונה, הקונה בחר לא לעשות בדיקה לרכב, הם עשו רק נסיעת מבחן והסתכלו עליו ראו רשיונות והחליטו כבר באותו יום שהם רוכשים את הרכב, בערב העבירו לי את התשלום לחשבון הבנק ולאחר יומיים עשינו העברת בעלות ( לא עשה העברת זהב חיכינו לראות את הכסף) חשוב לי להדגיש שהרכב נמכר תקין ללא תקלות , נוסע חלק, גם הגיע לסניף הדואר שבו העברנו בעלות בנסיעה רגילה ללא תקלות, לא מדובר ברכב חדש, זה רכב בן 8 שנים, הרכב הוא מנוע ידני, הקונה מאיים לתבוע אותי במידה ולא אשתתף בהוצאות. הטענה שלו שלאחר בדיקה של המוסך כביכול הלך המנוע שלך הרכב.
אני מכרתי לקונה רכב תקין, אני לא מכונאית ואין לי מושג מה הוא עשה לרכב ואיך הוא נהג שהוא גרם למנוע להיהרס. לא חתמנו על הסכם מכירה, וחבל שלא החתמתי אותו שהוא בחר לא לעשות בדיקה. אבל יש לי שיחה מוקלטת שהוא אומר בבירור שהוא לא עשה בדיקה והוא טיפש שלא עשה. ובשיחה הוא גם אומר שכנראה הייתה תקלה של בלאי שלא אני ולא הוא יכולנו לדעת עליה ושאני צריכה לשלם חלק מהעלות של התיקון ולקחת אחריות, שכרגע אין לו רכב ושאני קיבלתי תשלום ומאיים לתבוע אותי.
האם הוא יכול לתבוע אותי?
שלום,
האם הוא יכול לתבוע ? התשובה היא כן. האם יש לו עילה לתביעה ? זו כבר שאלה אחרת.
ככל שהצד השני יגיש תביעה בבית המשפט - יהיה עליו להוכיח כי את ידעת על תקלה במנוע והסתרת ממנו מידע זה (חוסר תום לב).
ככל שאת מצידך הנהגת בתום לב ומסרת לו את כל המידע הרלוונטי אשר היה ידוע לך באותו הרגע ומאידך הצד השני בחר שלא לעשות בדיקה של הרכב - כעת אין לו להלין אלא רק על עצמו.
או במילים אחרות, בהתאם למתואר אין לו עילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות ועל כן סיכויו להפסיד בבית המשפט גבוהים.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר