שלום (יכול להיות שכבר ענית באתר אחר אם לא אני אשמח שתענה לי כאן), רציתי להשתמש באפליקציה של נסיעות לתשלום נסיעות בתחבורה ציבורית אז הכנסתי פרטי כרטיס אשראי, תאריך לידה, שם מלא וכתובת דוא"ל. עוד לפני שבכלל ניסיתי להשתמש לצורך תשלום הבנתי שאני לא רוצה וחיפשתי אפשרות מחיקת פרטים - אין כזו. בקשתי מהם כמה פעמים, בטלפון ובצ'אט שימחקו. לאחר הרבה פעמים האלה הם אמרו לי לחכות חודש (כן, חודש!) חיכיתי וזה לא קרה.
איך אפשר לחייב, מה החוק לגבי זה, האם בית משפט לתביעות קטנות הוא הכתובת שלי הן לחיוב הן לפיצוי?
מבקש תשובה מלאה ככל שאתם יכולים, תודה רבה
שלום,
לבית משפט לתביעות קטנות יש סמכות :
(א) לתשלום סכום שאינו עולה על 34,600 שקלים חדשים;
(ב) למתן צו להחלפת מצרך או לתיקונו או לביטול עסקה, כששווי המצרך או התיקון או סכום העסקה, לפי הענין, אינו עולה על סכום של 34,600 ש"ח.
במילים אחרות, בית המשפט לתביעות קטנות יכול לפצות או לבטל עסקה, אך אינו יכול לחייב (להוציא צו) למחיקת פרטיך.
כדי להוציא צו שכזה יש לפנות לבית משפט שלום.
אני מציע בשלב זה להוציא לחברה מכתב התראה לפני תביעה מעו"ד כדי לסיים את הסאגה.
ככל שאתה מעוניין בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אתה מוזמן לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על ההתייחסות. במייל האחרון כתבתי שבפעם הבאה אני מתכוון כבר לגשת לבית משפט ולכן זו אזהרה לפני תביעה לא? אם אני מתייעץ עם עורך דין אני רוצה שבסוף הם ישלמו את שכר הטרחה. מה אתה מציע, האם להתקשר לעורכי דין שיסכימו לקבל לאחר שבית משפט יורה לחברה להסיר את הפרטים , לקבל מהם את השכר טרחה? תודה
שלום,
זה עניין שלך האם להיות מיוצג ו\או להיעזר בעורכי דין או לפעול בעניין זה בעצמך.
כך גם בכל תחום אחר. אתה רשאי לעשות הכל בעצמך או לפנות לאיש מקצוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר