שלום רב,
חנות גדולה לממכר מוצרי חשמל מסרבת לאפשר לי לרכוש מוצרים ממנה דרך אתר האינטרנט, בטענה כי באחד הביקורים אצלם התווכחתי עם אחד המוכרים.
זה לא מנע ממני לרכוש מהם מוצרים פיזית בחנויות של הרשת, ולשלוח לי הודעות פרסומיות. האם יש כאן אפליה?
בנוסף, האם העובדה שהאשימו אותי בדבר שלא קרה היא בגדר לשון הרע?
שלום,
לעניין אפליה - החוק קובע כי : "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם".
כיוון שחסר לי מידע, אינני יכול לענות ספציפית לגבי המקרה שלך (כי אינני יודע מה סיבת האפליה ואילו ראיות יש ברשותך להוכחת טענות אלה).
לעניין לשון הרע החוק קובע כי לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול –
(1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם;
(2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו;
(3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו;
(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו;
גם כאן אינני יודע האם ישנו פרסום ואילו ראיות יש לך להוכחת הטענות בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר