שלום רב,
אנו גרים בישוב בגולן, בן זוגי מקבל קצבת נכות ואני משכורת מינימום. חשבונות חשמל שולמו בזמן תמיד הבית הוא צמוד קרקע ושעון בתוך הבית ללא גידור ואני בבית כל הזמן עם 4 ילדים בחינוך ביתי.
בדצמבר 2021 בקשתי אישור העדר חוב מחברת חשמל שאומר שאין לנו חובות כלפיהם. במאי עזבנו את הבית וביקשתי לסגור חוזה אתם. אבל מסתבר שאנחנו חייבים 2700 ש"ח הפרש על הערכות של חשבון חשמל. התקשרנו לברר ושאלתי למה לא קיבלתי סמס לפני תשלומי חשבון לעדכן את השעון בעצמי לא היה להם תשובות. אמרו אין בררה צריך לשלם. מכיוון שאני בפשיטת רגל ובן זוגי חייב להוצאה לפועל אין באפשרותנו לפרוס תשלום שכזה אם בכלל זה הוגן מלכתחילה. נתנו לי אפשרות לשלם ב-4 תשלומים. בקשתי שיבדקו אם יש אפשרות אחרת הרי אין סיכוי שאנחנו יכולים לעמוד בכמעט 800 ש"ח תשלום לחודש. לא חזרו אלינו ניסינו שוב שוב נציג ענה אמר שמעביר שוב פניה לגורם אחראי לדבר איתנו - זה לא קרה כמובן. לפני חודש התקשר עורך דין של חברת חשמל והודיע שהוא מעביר לטיפול משפטי אם אנחנו לא משלמים. הסברתי לו שיש לי את כל החשבונות ואישור העדר חוב מדצמבר ואשמח אם משהו יוכל להגיד איך זה יכול להיות שמשום מקום ללא עדכון קודם מפילים על משפחה במצב כמו שלנו לשלם 2700 ש"ח שגם לא ברור לי איך זה קרה הרי לא קיבלתי הודעה לעולם מחברת חשמל על כלום.
אשמח מאוד לעזרה בעניין.
שלום,
עליך לפנות עם שאלתך זו לעו"ד בתחום ההוצאה לפועל. אני מניח שעו"ד בתחום ההוצאה לפועל יוכל לתת ייעוץ בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר