שלום רב,
שנה שעברה קבלתי מגוף ציבורי דרישה לתשלום אגרה, ושילמתי אותה בהעברה בנקאית.
השבוע מד"א עיקלו לי את החשבון בשל אותו חוב, והתברר שטעיתי בספרה בהעברה בנקאית שביצעתי ולכן הם לא קיבלו את התשלום.
אציין שאחרי שבצעתי את העברה העברתי אליהם את האסמכתא ולא קיבלתי שום הודעה שאני עדיין חייב ובטח לא התראה לפני עיקול.
האם אחרי שהם קיבלו את האסמכתא וראו שהייתה טעות, הם היו מחויבים להודיע לי שאני עדיין חייב לפני שנקטו בעיקול החשבון.
אם כן האם שייך לתבוע לשון הרע או/ו פיצויים אחרים?
שלום,
האחריות לתשלום חלה עליך ואינך יכול להעביר את אחריותך זו לצד השני על כך המשתמע מכך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
שלום, תודה על התשובה,
ברצוני לציין שאין כוונתי להיפטר מחוב, ואכן האחריות עלי.
אמנם מה אני שונה מאדם שלא קיבל דרישת תשלום הביתה שאסור לפעול נגדו באמצעי גביה, אני טוב ממנו שהרי הם יודעים שאני סבור ששילמתי ואין עלי חוב.
כמו כן בכל אופן לא היה התראה לפני עיקול, האם זה לא לבדו עילה ללשון הרע? הרי אז הייתי עומד על הטעות. יציין לשון הרע בגין שם רע בבנק, וירידה בדוח נתוני אשראי וכו'.
שלום,
ניתן לתבוע בגין הפרת חוק לשון הרע כאשר מטילים עיקול שלא כדין (כלומר כאשר מטילים עיקול במקום שלא היתה עילה להטלת עיקול מלכתחילה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר