שלום רב,
כבר יותר מחצי שנה חברת ביגוד ספורטיבי מחו"ל שולחת לי דואר זבל. לפחות 3 פעמים ביקשתי להסיר את כתובת המייל שלי מרשימת התפוצה שלהם וגם הגשתי פניה דרך ׳צור קשר׳ של אתר האינטרנט שלהם. אך לשווא.. הדואר ממשיך לזרום בתדירות יומיומית.
יש לי למעשה שתי שאלות:
1. במידה ויש עילה לתביעה - מי הנתבע במקרה זה? בסיס החברה ממוקם בארה"ב ויש לה גם חנות אינטרנטית ויש לה גם מפעיל בארץ.
2. במידה ואני עומדת מול חברה שיושבת בחו״ל - האם יש חוק ספאם מול חברות מחו״ל?
תודה רבה
שלום,
ככל שמדובר בחברה הרשומה בחו"ל - החוק בישראל אינו חל עליה (אלא במקרים מאוד מסוימים) ועל כן אין מקום להגיש תביעה בישראל.
יש לבדוק מה קובע החוק במדינה הרלוונטית ולהגיש תביעה שם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על התשובה. שתי שאלות בעקבות:
1. ראיתי שבארה"ב יש חוקי ספאם מאד מחמירים. איך אני יכולה לבדוק האם הם תקפים גם למדינות אחרות?
2. לחברת הביגוד הבינלאומית יש חנויות פיזיות גם בארץ. האם אין טעם לבדוק תביעה מולם בארץ?
שלום,
1. עליך לפנות לעו"ד בארה"ב שעוסק בתחומים אלו ולבדוק איתו או להיכנס לאינטרנט וללמוד.
2. אם יש חנויות פיזייות בארץ, יתכן מאוד שיש להם סניף רשום בישראל ואז אפשר יהיה להגיש תביעה באמצעות סניף החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר