שלום,
בחודש פברואר פתחתי קופת גמל להשקעה בחברה מסוימת. הפקדתי הפקדה חד פעמית בלבד בגובה הקרוב לתקרת ההפקדות השנתית. כחודש מאוחר יותר ראיתי משיכה מהעובר ושב על סכום כמה אלפי שקלים לטובת אותה קופת גמל, זאת ללא הוראה או בקשה שלי לבצעה. בבדיקה שלי מול הבנק וחברת ההשקעות נאמר לי שהמשיכה נעשתה עבור הוראת קבע שביצעתי לקופת הגמל, על סכום של עשרות אלפי שקלים (בחודש, שאין לי אותם) ולכן הם משכו את הכמות המרבית שניתן היה להפקיד בקופה שפתחתי.
בבקשת הטפסים נשלח לי טופס של בקשה להוראת קבע (ללא סכום מפורט) אך שנושא את חתימתי(!). בנוסף, בטופס ההצטרפות שלי לתכנית היה רשום בבירור שההפקדה הראשונית שלי הייתה חד פעמית. חברת ההשקעות הציעה לי למשוך מקופת הגמל את הסכום שהועבר לי מהעו"ש, אך מיותר לציין שבינתיים הסכום הצטמצם משמעותית עקב היותו סחיר באפיקים הכוללים מניות, כך שלמעשה אני "בהפסד" על הסכום. על הפנייה שלי למחלקה המשפטית של החברה לא קיבלתי מענה. אשמח לדעת אם יש דרך שבה אוכל להוביל מהלך בירור או פיצוי עקב האירוע שעברתי עמם. תודה מראש.
שלום,
בהתאם למתואר - אני ממליץ לפנות לחברה באמצעותו של עו"ד על מנת לקבל את המידע הרלוונטי אותו אתה מבקש ופיצוי כספי עקב האירוע (במידת הצורך).
אפשרות נוספת היא להתחיל הליך משפטי כנגד החברה ובתנאי שיש לך עילה לתביעה וראיות מתאימות להוכחת הטענות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר