לפני מספר חודשים פגע בי רכב מאחור.
הרכב תוקן על ידי מוסך מורשה. הבאתי לבעל המוסך צ'קים עבור השמאי (קיבלתי את הסכום בחזרה) ועבור הטיפול בנזק על סך של 10 אלף בערך.
תבעתי את חברת הביטוח של הפוגע באמצעות המוסך שנעזר בחברת מימון וטיפול בתביעות צד ג'.
חברת הביטוח של הפוגע ברכב הכירה במלוא הנזק (על סך 10 אלף שקל) והעבירה את הסכום לחברת טיפול התביעות הנ"ל.
כך אושר לי ע"י שתי החברות - חברת הביטוח והחברה לטיפול בתביעה (וגם יש לי אסמכתא).
בעל המוסך פרע את הצ'ק שהפקדתי מכיוון שטוען שאותה חברה לטיפול בתביעות לא העבירה לו כלל את סכום התיקון.
חברת התביעות (שכאמור מאשרת שחברת הביטוח של התובע העבירה לה את מלוא הסכום) טוענת שכן העבירה לו את הכסף.
במשך חודש לא פתרו את הסכסוך ביניהם.
שאלתי היא - האם חוקית מותר לבעל המוסך שלא להחזיר לי את הכסף במקרה הזה? הרי הסכסוך הוא ביניהם. חברת הביטוח של הנפגע שילמה כאמור את כל הסכום ואין לי שום צד בעניין.
שנית - מה אתה מייעץ לי לעשות? לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות את בעל המוסך? מה התהליך הנכון כאן?
שלום,
1. בהתאם למתואר - אם בעל המוסך קיבל את שכרו מחברת הביטוח - אזי עליו להשיב לך את כספך. הוא לא יכול להרוויח פעמיים וכפול. אני מציע לך לברר ולבדוק (לקבל אסמכתא משפטית) האם אכן הועבר תשלום למוסך (כך גם במידת הצורך תהיה לך ראיה להוכחת טענותיך בבית המשפט).
במילים אחרות - לפי שאתה רץ להגיש תביעה - עליך לבדוק שאכן יש לך עילה לתביעה וראיות להוכחת טענותיך.
2. ככל שיש לך עילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות - אתה רשאי להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות על מנת לקבל את כספך בחזרה.
3. אם תשאל דעתי - אני מציע לך לפנות בענייך לעו"ד תחילה כדי לוודא שיש לך עילה משפטית וראיות להוכחת הטענות בעניינך ולאחר מכן לשקול האם להגיש תביעה בעצמך או בסיועו של עו"ד.
ככל שאתה מעוניין בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אתה מוזמן לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר