שלום
שבוע שעבר ביררתי עם מספר בתי עסק לגבי הלוואה, ביניהם בנקים שונים, חברות אשראי ומימון.כולם עברו העבירו אותי תהליך של שאלות וחתימה כדי לגשת למאגר הנתונים האישי שלי מבחינת אשראי.
בעסק אחד, מסתבר שהנציג החתים אותי על חוזה שבו גם אם אני זכאי להלוואה אבל התחרטתי, עליי לשלם 10% מערך ההלוואה (קנס למעשה). במשך שיחה של 11 דקות הנציג לא הזכיר זאת בשום מצב בטלפון וכששאלתי אותו אחר כך מדוע לא הזכיר פרט כה חשוב כי אחרת הייתי חותך את השיחה במיידי הוא אמר שהוא לא מחוייב לומר זאת ויש לי הקלטה של כך. בכל אופן לא הסכמתי לשלם להם והם טוענים שמעבירים לעו"ד שלהם לטיפול.
חוזר ואומר שבמשך שיחה של 11 דקות עם הנציג הוא הסביר הכל חוץ מהפרט הזה, ואח"כ עוד העיז לומר שהזמן שהשקיע בשיחה איתי עולה לו כסף ומשאבים.
בעיניי זה נראה כמו מלכוד כדי לחלץ כסף גם אם לא ארצה את ההלוואה.
האם באמת הוא אינו מחוייב לומר את הפרט החשוב הזה?
תודה
שלום,
כמובן שעל הנציג להציג את כל המידע הרלוונטי בעניין לרבות אפשרויות ביטול, תשלום קנסות וכד'.
השאלה היא האם חתמת על חוזה בכתב מול החברה ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
כן, חתמתי על חוזה בטופס אונליין של החברה, גיליתי שחתמתי על חוזה עם קנס רק לאחר שהודעתי לנציג שאינני מעוניין ואז גילה לי שחתמתי על חוזה עם קנס. בשיחתי הנוספת עם הנציג, והיא מוקלטת הוא חזר על כל השיחה הראשונה שלנו וגם לא הזכיר את עניין הקנס וכששאלתי מדוע לא הזכיר את הפרט הכה חשוב, אמר שאיננו מחוייב. מעניין באמת למה... עוקץ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר