שלום,
ביצעתי עסקה פרונטלית של רהיטים בהזמנה אישית בשיקים.
לאחר יום וחצי ביקשתי מבית העסק שאני מעוניין בשלב הראשון לעשות רכישה חלקית,
ושאר הרהיטים המוזמנים נקפיא את הייצור שלהם (לא ביטלתי את העסקה) לאחר קבלת הרהיטים של השלב הראשון.
החברה החליטה שהעסקה מבוטלת ואמרה שאני אגיע לאסוף את השיקים.
במהלך הרכישה החברה עשתה בדיקת שיקים בחברת ERN (ללא ידיעה שלי במה זה אולי יהיה כרוך ומה המשמעות). ובסיום גם הביאה לי סיכום עסקה חתום במעטפה שבו רשום בין היתר שבגין ביטול עיסקה מצד הלקוח (זה לא המקרה
אבל בכל מקרה רשום) הלקוח ישלם 15% מסכום העסקה וכתוב חתימה הלקוח (לא חתמתי ובכלל לא ידעו אותי שזה אחד הסעיפים רק שפתחתי את המעטפה החתומה אחרי שהעסקה כבר נסגרה ובוצעה בדיקת השיקים הדבר התגלה).
החברה אמרה לי שהיא דורשת 2.5 אחוז (כמה מאות ש"ח) ביחס לסכום העסקה הכוללת, כיוון שהחברת בדיקת שיקים חייבה אותם בסכום דומה
ובכלל שהשיקים אושרו על ידה היא גובה מהם את הסכום בכל מקרה (גם שהעסקה לא יוצאת לפועל).
הגעתי לחנות וניסיתי להגיע לפשרה ולקנות בכל זאת חלק מהרהיטים אחרי שהסכימו שאזמין בתמורת לביטול בקשת תשלום הבדיקה והתקדמנו, אמרתי שאני לא מכיר סעיף של ביטול שמאפשר לבית העסק לגבות 15% במקרה של ביטול, בשלב זה בית העסק החליט שהוא לא מוכן למכור לי ולא היה מוכן למסור לי את השיקים חזרה.
במצב הנוכחי הם דורשים את הסכום של 2.5 אחוז מהעסקה המקורית שתמורה לשיקים, לטענתם לא מעניין אותם שהחוק לא מאפשר להם לגבות את הסכום הנ"ל.
בתמורה לבדיקת שיקים (לא נאמר שזה יכול להיות כרוך בתשלום במקרים מסוימים כמו ביטול עסקה).
איך יש לפעול נגדם, והאם בשלב הראשון יש לשלם להם כדי לאסוף את השיקים?
תודה
שלום,
כדי שאוכל לענות על שאלתך עליי לעיין בהסכם בכתב ביניכם.
אם אין ביניכם כל הסכם בכתב ו\או בהסכם עניין זה לא מצוין, אזי הם לא יכולים לפעול כפי שאתה מתאר ועליהם להשיב לך את כל כספך.
במילים אחרות, על הצדדים לנהוג ולפעול בהתאם להסכם בכתב ביניכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר