שלום וברכה, ביום חמישי האחרון (בערב) קנינו אופניים חשמליות יד שנייה בסך של 6,000 ש'. שילמנו במקום מקדמה במזומן 1,000 ש' וסיכמנו שנעשה העברה בנקאית על היתרה (5,000 ש') ביום ראשון. הבחור שמכר לנו הסכים לתת לנו את האופניים במקום ולקחנו אותן. הוא סיפר לנו שהאופניים נרכשו חדשות ע"י הוריו לאחיו הקטן ב 8,000 ש' והוא לא הסתדר איתן והם ביקשו ממנו שימכור אותן. הוא הציג בפנינו קבלה שהייתה נראית לא תקינה- בסכום למעלה כתוב 5,000 ש' ובסכום למטה (אחרי מע"מ) כתוב 8,000 ש' ורואים שהסכום שונה בעט בצבע אחר. גם הפרטים האחרים כמו שם הלקוח והכתובת לא התאימו למידע שנתן לנו. הוא הסביר שהם עשו טרייד אין ולכן שילמו 5,000 ש'. ביום ראשון רצינו לעשות את ההעברה וביקשנו פרטי ח-ן והוא נתן לנו את פרטי הח-ן שלו. אמרתי לו למה להעביר לך אם זה של ההורים שלך? אך הוא לא הסכים לתת את הפרטים של הוריו. ביקשתי לדבר עם אחד ההורים כדי לאמת את הפרטים והוא התנגד בכל תוקף ואמר שמבחינתו אפשר לבטל את העסקה. אמרתי לו שאני רוצה לבטל את העסקה ונשיב לו את האופניים והוא ישיב את ה 1,000 ש' והוא הסכים. לאחר כ 1/2 שעה הוא התקשר ואמר שלא מוכן כיוון שכבר קנינו ואנחנו לא יכולים לבטל. מה גם שעברו 3 ימים והיינו צריכים לבדוק את הדברים מראש ושהאופניים היו אצלנו ואולי גרמנו להן נזק. העניין הוא שאני חוששת לכך שהאופניים "לא כשרות" אולי גנובות, אולי מוכר שלא על דעת הוריו, ואני לא רוצה לקנות מוצר שמעלימים ממני פרטים. עם מי הצדק?
שלום,
מי שמחליט בסופו של יום מי הצודק הוא בית המשפט ולא אני.
לא ציינת אילו ראיות יש לך להוכחת הטענות, אך ניתן לבטל את העסקה באמצעות בית משפט (הגשת תביעה) בטענת הטעיה וחוסר תום לב.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר