שלום לצוות המקצועי,
הכנסתי את בתי בת השנה וחצי למעון של החברה העירונית בעיר בה אני מתגוררת. ביום הראשון של הגן- 1.9, נוכחתי לדעת 2 דברים:
1. בכל יום הגננת הראשית הולכת בשעה אחת ובעצם עד השעה ארבע/חמש נשארות 3 מטפלות בלבד על קבוצה של 35 ילדים כשהגדולים מביניהם בני שנתיים ושלוש (מעט מהם).
2. יש עירבוב בין ילדים שנחשבים "תינוקות" (עד גיל 15 חודש) לבין ילדים הנחשבים "בוגרים" (בני יותר מ-24 חודשים).
שני הדברים נראו לי לא הגיוניים ולכן חיפשתי מה החוק אומר בקשר אליהם. מצאתי אתר ממשלתי שכותב שבגיל כזה, מספר המטפלות המינימלי הוא 1 ל-9 (וזה אם אני מתייחסת לבוגרים ולא לתינוקות או פעוטות שם היחס קטן יותר).
בנוסף נכתב שם כי אסור לשים באותה כיתת גן "תינוקות" ו"בוגרים" יחד בגלל גילם.
ב-2.9 החלטתי להוציא את הבת שלי מהגן וביקשתי את כספי בחזרה על בסיס זה שהם לא עומדים בתקנים המתחייבים בחוק- קיבלתי תשובה שהם לא כפופים למשרד התמ"ת ושהם עומדים בכל התקנים..
אציין כי לפני תחילת השנה לא נאמר לי/ לא שאלתי מה יחס המטפלות לילדים וגם לא נאמר/שאלתי על עירוב הגילאים- זאת מפני שאני מכירה מה אמור להיות ולא חשבתי שזה הגיוני שזה יהיה אחרת בגן של חברה עירונית.
שאלתי היא- מה זאת אומרת שהם לא כפופים למשרד התמ"ת? לאיזה חוקים הם כפופים אם כן? האם על בסיס החוק הממשלתי אותי קראתי אני זכאית לקבל את כספי בחזרה? האם יש חוק אחר אולי שלא נתקלתי בו?
תודה רבה.
שלום,
את שאלתך בעניי כפיפות וכו' עליך להפנות למשרד התמ"ת.
לעניין השבה כספית, ככל שאת מעוניינת בהחזר כספי, יהיה עליך להגיש תביעה בעניינך לבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר