שלום.
ברצוני לשאול דבר מה בבקשה.
לפני כשנתיים הכרתי בחור באחת מקבוצות חברים שאנחנו חברים בה שעם הזמן נהיינו בקשר רציף אומנם לא היינו זוג בפועל אבל כן הגענו למצבים אינטימיים.
לאחר שיחות מעמיקות התברר לי שהבן אדם בחובות וזה קצת צרם לי על מצבו מאחר ואני אדם מאד אכפתי ואוהבת לעזור וכו'. תוך כדי שיחה התברר לי גודל הסכום שהוא חייב והוא שאל אם אני רוצה לעזור מאחר וכבר נפלתי לצערי על אחד שלקח ממני כסף ולא החזיר אז דיי נרתעתי מכך ואז הוא סיפר שאין לו לשלם לגרושתו את המזונות וזאת הייתה הפעם הראשונה שהוא קיבל סכום כסף ונסענו יחד אליה בכדי שישלם לה עם הזמן התחילו אצלו כל מיני בעיות נוספות בעיקר כספיות. פעם אחת תאונה עם הרכב שהיה צריך לתקן את הנזק ושוב לא היה לו איך. בקיצור כל החודשים של תחילת הקשר הוא קיבל כסף.
כל התקופה הזאת היינו נפגשים אצלו מאחר וגרתי עדיין עם הורי מבלי שמישהו מהחברים ידע מכך. מאחר והוא לפני כמה שנים עבד כעצמאי כשיפוצניק והעסק שלו נפל הוא החליט שהוא רוצה להרים את העסק שוב ושוב הגענו למצב שהוא שואל אם אני יכולה לעזור לו.
ברגע ששמעתי את הסכום פה לקחתי צעד אחורה והוא נעלב מכך ושאל אם אני יכולה לתת את הסכום כסף שהוא צריך כהלוואה זאת אומרת שאני אקח על עצמי הלוואה ואתן לו את מה שביקש מאחר ולא הצליח לקחת ממקור אחר והוא הבטיח להחזיר.
כל התקופה הזאת התחילו אצלי רגשות אליו אבל תמיד אמר שלא מעוניין בזוגיות.
בקיצור מאחר והיו לי רגשות אליו ורציתי שיצליח לו העסק לקחתי על עצמי את ההלוואה הזאת והוא קיבל את הכסף סכום של 18000 כהלוואה.
בשנה האחרונה אנחנו בכאסח מאחר והבנתי שהוא ניצל את תמימותי פעם אחר פעם רק בשביל כסף.
לאחר שהבנתי ואני מודה לחברה טובה ולעוד כמה כל העניין התפוצץ והם הבינו שהוא ניצל אותי ביקשתי לקבל ממנו את סכום ההלוואה בחזרה.
ישבנו עם עוד זוג חברים וסגרנו על סכום חודשי של 2000 שקלים (לצערי לא החתמתי אותו על שום כתב התחייבות אבל יש לי התכתבויות במסנג'ר ובוואסטאפ) לאחר שהוא הסכים לכך הוא בקושי היה מפקיד 1000-1500 ש"ח בחודש. בהתחלה הפקיד בלי בעיה לאחר תקופה הגעתי למצב שאני צריכה לרוץ אחרי משהו ששייך לי שזה הכסף שהובטח לי.
תוך כדי התקופה הזאת הוא התחיל להגיד שאין לו את הכסף אבל לצאת לבלות עם הבת זוג שפתאום נכנסה לו לחיים זה כן היה לו כך הוא שילם לי חצי מהסכום שהתחייב אבל סכומים מצחיקים ביותר.
היום אני מרגישה שאני נלחמת נגד הרוח מאחר ואני לא עובדת לצערי פוטרתי בשנה האחרונה בנוסף והנני עוברת תהליכים רפואיים כך שנבצר ממני לחזור לעבוד.
נשאר לו עוד חצי מהסכום לשלם שזה 9000 ש"ח.
מחודש ספטמבר הוא לא הפקיד אפילו סכום חודשי זעום כל פעם אמר תאריך אחר וכלום אין הפקדה הוא התחיל להגיד שאין לו עבודה ושאין לו מה להפקיד אבל שוב לצאת וליהנות כן יש לו דבר שמכעיס אותי מאד מאחר והכסף הזעום הזה קצת עוזר לי כלכלית.
אמרתי לו שאם אני לא מקבלת את הכסף שהבטיח ולא מעניין אותי מאיפה ייקח אני תובעת אותו והוא מצידו עוד מתגונן ואומר שאני שקרנית (דבר שלא נכון בכלל כי יש לי הכל כתוב) ושאם אני רוצה לעשות את זה אז זה שלי את אומרת תעשי מה שבא לך אין לי איך לשלם.
גם אתמול הייתה לנו אותה שיחה בדיוק הוא מנסה לשחק לי ברגשות דבר שלא יצליח לו כי כל החברים שלי לצידי ולשמחתי הם לא בקבוצה כבר.
אמרתי לו שעד תחילת נובמבר יש לו לשלם לי את כל הסכום הוא אמר שאם אתלונן עליו במשטרה דבר שרציתי לעשות אז הוא יתלונן עלי גם.
הם גם מכנים אותי כחולת נפש אובססיבית ותולעת לאחר כל מה שעשיתי ועזרתי.
סורי שזה ארוך.
שאלתי היא האם ניתן להגיש נגדו תביעה על כך מאחר שיש לי רק התכתבויות שהיו ביננו על כל ההבטחות שלו שעפו לאוויר ואין לי מסמך חתום.
לצערי היום אני חנוקה כספית דבר שמונע ממני דברים בסיסיים ולא נדבר על מותרות.
אשמח לתגובה.
תודה וסליחה זה ארוך.
שלום,
בהתאם למתואר בהחלט יש לך עילה לתביעה כנגדו.
עילה לתביעה אינה מספיקה לצורך הגשת תביעה ויש צורך לבחון האם יש לך ראיות להוכחת הטענות.
ככל שיש לך ראיות מספיקות ומתאימות להוכחת הטענות - את רשאית לתבוע אותו.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.
יש לי שאלה - האם לאור כל העניין שסיפרתי אני מפחדת שזה ייקח הרבה זמן ושהוא לא יתבע אותי על הוצאת דיבה ולשון הרע מאחר והוא אומר שלכלכתי עליו בכל מקום. אבל מבחינתי במצב כזה הוא גנב ונצלן לכל דבר וכל מה שקרה זאת אמת וכל החברים שלי לצידי כעדים לכך.
האם הוא יכול לתבוע אותי בחזרה?
האם כל ההתכתבויות הן הוכחה מספקת לתביעה?
כמה עולה להגיש תביעה כזאת מאחר ואני חנוקה כספית לכך.
תודה והמשך יום נפלא.
שלום,
ברור לך שזה לא המקום המתאים לקבל ייעוץ משפטי וסכומי שכר טרחה, בטח כאשר את חוששת שהצד השני עלול לתבוע אותך על לשון הרע.
את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני לצורך קבלת מענה על שאלותיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר