שלום, איש מקצוע לקח מקדמה ולא ביצע את השירות בזמן שהתחייב. אמרתי לו שאני רוצה לבטל ולקבל את המקדמה בחזרה והוא הסכים. מאז הוא עוד לא החזיר, קשה מאוד להשיג אותו, והוא מדי פעם שולח הודעת התנצלות ומבטיח שיחזיר. מדובר בסכום לא גדול, ויש בידי צ'ק ביטחון, אולם אני מניח שהוא יחזור אם אנסה להפקיד.
אשמח לדעת מה הצעדים שכדאי לנקוט?
האם יש טעם לנסות להפקיד את הצ'ק, בידיעה שהוא כנראה יחזור?
כמה יעלה טיפול משפטי בדבר כזה והאם ניתן יהיה להשית אותו על בעל המקצוע?
שלום,
אם בידך צ'ק ביטחון - דרך המלך (הדרך הנכונה) היא לממש את צ'ק הביטחון לאחר שהודעת לצד השני שאתה מתכוון להפקיד את הצ'ק אם לא יוחזר לך כספך.
למעלה מן הצורך - אם ידעת מלכתחילה שצ'ק הביטחון אינו ביטחון - אז מדוע זו הדרך שבחרת לביטחון ?.
בכל מקרה - אם לאחר הפקדת הצ'ק - הצ'ק יחזור - אז ניתן לפנות להוצאה לפועל ולהגיש את הצ'ק אצלם.
אפשרות נוספת היא להוציא לצד השני מכתב התראה לפני תביעה מעו"ד.
כל ההוצאות יושתו על בעל המקצוע.
ככל שאתה מעוניין בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אתה מוזמן לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
תודה רבה על התגובה המהירה.
שאלת המשך:
במידה ואחליט לפעול דרך עו"ד, האם עורכי דין נוטים לעבוד במקרים מסוג זה על בסיס הצלחה? כלומר לתבוע את שכר הטרחה שלהם ישירות מהנתבע?
הסיבה שאני שואל, היא שכיוון שמדובר בסכום לא גדול, 2600 ש"ח, אני לא בטוח שכדאי לי לשלם סכומים גבוהים בשכר טרחה תוך סיכון שהגבייה לא תצליח
שלום,
כל עו"ד עובד בדרכו שלו ולפי ראות עיניו.
יש מי שעובד על פי אחוזים מתוך הצלחה ויש מי שעובד בסכום שכר טרחה קבוע בתחילת ההליך.
אינני מכיר שיטה שבה עו"ד גובה את שכרו ישירות מהנתבע.
תודה, התכוונתי כמובן לאחוזים מתוך הצלחה.
בנוסף, 2 שאלות:
1. האם יש טעם בהגשת תלונה במשטרה במידה והצ'ק חוזר?
2. בעל המקצוע קיבל את הכסף בהעברה בנקאית לחשבון של חברים שלו, כנראה כדי להימנע מתשלום מסים. אם העניין יגיע לתביעה, האם יש טעם לצרף גם את אותם חברים לתביעה, על כך שסייעו לו לקבל את הכסף?
שלום,
1. לא, אך אתה רשאי לעשות כן.
2. לא.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר