מקווה שאוכל לקבל סיוע או הכוונה, ובהתאם לכך אשקול את צעדי.
בתאריך 05/09 רכשתי מחשב נייד (מגורם א'), לאחר חמישה ימים המחשב פשוט התקלקל, המסך לא נדלק, המחשב דלוק אבל המסך שבק חיים
פניתי לחנות כדי שינחו אותי איך מקבלים DOA, ז"א מחשב תמורת המחשב הישן המקולקל, התברר לי שבגלל שהמחשב בייבוא מקביל זה יהיה מורכב מדי.
הם הפנו אותי לחברה אחרת ( גורם ב' ) כדי לשים את המחשב הנייד שם והם ייקחו את המחשב למעבדה של חברה שלישית ( גורם ג' )
ב 13/09 המחשב נמסר לחברה השנייה בנתניה, ורק 22/09 המחשב הגיע למעבדה.
המעבדה טוענים שזמן הטיפול שלכם בכל מוצר הוא עד 14 ימי עסקים והם טוענים שהפרט הזה רשום בטופס מסירת המחשב שלי, מיותר לציין שבטופס לא רשום שום 14 ימי עסקים, להחליף מסך לוקח בדיוק שעה, מה גם עוגמת הנפש של לקוח שקנה מחשב נייד ואחרי 5 ימים צריך להוציא את המיץ ולהטרטר בין 3 גורמים שרק מנסים להתיש אותו, הייתי מצפה שירימו את התיקון לראש העדיפויות.
אני בלוגר אוכל, והעובדה שלא היה לי מחשב גרם לי לתקיעות בתוכניות ובלו"ז שקבעתי לעצמי לגבי הבלוג ולגבי עוד תוכניות.
היום 30/09 צלצלתי אליהם כדי לברר כמה ימי עסקים עברו מתאריך 13/09, התשובה שלהם : 3 ימי עסקים, הטענה שלי שהמעבדה עבדה בחול המועד, לא השפיעה על אופן החישוב שלהם..התעקשו שחלפו רק 3 ימי עסקים.
א. מה הדין לגבי מחשב שהתקלקל בטווח 14 ימים מיום הקניה?
ב. מה הדין במידה ולא רשום על טופס המסירה את מספר הימים לטווח תיקון?
ג. ומה הדין לגבי עוגמת הנפש?
שלום,
א. מחשב שהתקלקל לאחר 5 ימים - זה אומר שנמכר לך מחשב תקול מלכתחילה - ועל כן בהתאם לחוק אתה זכאי לבטל את העסקה ולקבל את כספך בחזרה או להחליף לך למחשב חדש אחר ובכל אחד מהמקרים גם תשלום פיצויים בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך (הרי מכרו לך מחשב תקול מלכתחילה).
ב. ישנן תקנות לעניין תיקון מכשירים (ראה תקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה). אמנם בתקנות אלו לא מצוין תיקון מחשב - אך ניתן להסיק מתקנות אלו לגבי זמני התיקון הראויים. ובכל מקרה מגיע לך מחשב חדש ולא מחשב מתוקן.
ג. בהתאם למתואר מגיע לך פיצוי בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
ככל שאתה מעוניין בייעוץ,סיוע וטיפול משפטי בעניינך - אתה מוזמן לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר