שלום רב אדוני המלומד,
אשמח אם תוכל לייעץ לי כדלהלן:
1.בשנת 2016 רכשתי מכשיר המיועד למניעת נשירת שיער ועיבויו.
2.הסוללה הספיקה למשך שנה שלמה.
3.בשנת 2017 קניתי סוללה חדשה. אומנם נעשתה לי הנחה של 90 שקל אבל היא הספיקה למשך 6 חודשים בלבד.
4.לאחר שביררתי עם החברה למה המחסנית לא הספיקה למשך שנה כבראשונה נאמר לי שמשך פעילות המחסנית היא לשישה חודשים בלבד.
5.בהסכם ביננו לא פורש תוקף המחסנית, אך בפועל הראשונה הספיקה לי למשך שנה שלמה ועל כן
עמדתי על כך שאם אני מקבל מחסנית למשך 6 חודשים לפחות תעשה לי הנחה ואכן את המחסנית הבאה קיבלתי ב-250 ש"ח למשך חצי שנה מהסוכן שהנפיק לי את ההסכם עם החברה.
6.לצערי, הסוכן כבר לא עובד עם החברה ובשנת 2019 לא היה לי עם מי לדבר ולכן קניתי את המחסנית במחיר הנקוב בהסכם למשך 6 חודשים ב-390 ש"ח.
7.הואיל והיום החברה מסרבת להנפיק לי את המחסנית גם במחיר הזה ודורשת יותר למרות התחייבותה בכתב אני רוצה לתבוע אותה הן על המחיר הנקוב בהסכם והן על משך תוקף המחסנית למשך שנה שלמה כמו שהונפקה לי הראשונה.
8.שאלתי היא אם לאור רכישתי את המחסנית בשנת-2019 במחיר הנקוב בהסכם למשך חצי שנה החברה תטען לחוסר תום לב תעמוד לי הטענה שמבחינתי הייתי מוכן לרכוש את המחסנית במחיר המוסכם, אך החברה סירבה ליישם את ההסכם תוך התחמקויות רבות וטענה שאינני זכאי לקבל את המחסנית במחיר הנקוב מכאן שזכותי להרחיב את טענותיי בנוגע לזכותי לקבל את המחסנית לא רק במחיר המוסכם אלא למשך תקופה שלא נקבעה בהסכם אך ניתנה בשנה הראשונה ועקב קלקולה של החברה את השורה מעמידה לזכותי עוד עניין שאני מביא לבית המשפט לדון בו, שלא פורש בהסכם שלא היה נולד אלמלא החברה הייתה נוהגת בהגינות.
ואם עדיין תום הלב יידחה גם את טענות אלה אולי כדאי לי לתבוע את המחסנית במחיר המלא 570 ש"ח אותו דורשת החברה, אך למשך שנה שלמה במחיר קבוע? אך אין לזה זכר בהסכם אלא למחיר 390 ש"ח ללא תוקף המחסנית.
לסיכום :לאור האמור לאיזו טענה יש סיכוי רב יותר להתקבל:
א.תביעת המחסנית במחיר הנקוב בהסכם למשך שנה שלמה (תקופה של המחסנית לא אוזכרה בהסכם אך נתנה בשנה הראשונה ומאוחר יותר למשך חצי שנה)?
ב.אם טענת תום הלב תהווה מחסום לטענה לעיל האם אוכל לתבוע את המחסנית במחיר אותו דורשת החברה 570 ש"ח אך למשך שנה שלמה לאור הפרתה את ההסכם הקיים הקובע הספקת המחסנית ב-390 ש"ח הגם שהסכמתי לקבלה למשך חצי שנה?
ג. האם אוכל לתבוע גם הוצאות בגין התביעה, דהיינו שכ"ט עו"ד ואגרת בית משפט?
בתודה מראש
ובכבוד רב
שלום,
זו כבר לפחות פעם שלישית שאת שואל אותי את אותה שאלה וכבר עניתי לך לפחות פעמיים תשובות מפורטות בעניינך.
פשוט תגיש תביעה לאחר כל כך הרבה שנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר