שלום רב, תביעה קטנה נגד חברה בחו״ל דורשת בקשה להיתר המצאה. האם אני כולל את הבקשה בטופס התביעה הקטנה או שהיא אמורה להיות מוגשת בצורה נפרדת באתר לתביעות קטנות אונליין או שיש צורך בהגשה פיזית של הטופס ואגרות? העסקה נעשה בארץ על ידי אתר אגודה, הם מודים בטעות והציעו פיצוי של 500 דולר, דובר במלון 5 כוכבים בדובאי והנזק גרם לי למפח נפש במיוחד שדובר בשהות שכללה הצעת נישואין. אני תובע על 20 אלף שקל ככה שזה נראה לי מצדיק.
שלום,
מענה לשאלתך :
הליך ההמצאה מחוץ למדינה
167. (א) בעל דין המעוניין להמציא כתב טענות מחוץ לתחום המדינה, יגיש בקשה בכתב לשם קביעת דרך ביצוע ההמצאה; בתצהיר התומך בבקשה יפורטו העובדות המבססות את עילת התביעה, העובדות המבססות את עילת ההמצאה מחוץ לתחום המדינה ופירוט המקום שבו נמצא הנמען או ייתכן שנמצא.
(ב) בית המשפט יורה על דרך ביצוע ההמצאה, לרבות הגשת כתבי הטענות, והוא רשאי להורות שבנסיבות העניין אין להמציא את המסמכים מחוץ לתחום המדינה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר