שלום רב, המתנתי בתחנת אוטובוס בנתניה והגיע אוטובוס לכיוון תל אביב. כשהנהג עצר בתחנה הוא לא הסכים לפתוח לי את הדלת כי הייתי ללא מסכה. הסיבה שלא הייתי עם מסיכה היא שיש לי מוגבלות פיזית באוזן שלא מאפשרת לי לעטות מסיכה ועל פי החוק אני פטור מעטיית מסיכה. אפילו לא הייתה לי אפשרות להסביר את זה לנהג כי הוא לא פתח את הדלת למרות שהצבעתי על האוזן שלי במטרה שיבין שיש לי מוגבלות וביקשתי שייפתח את הדלת. מדובר בהתנהגות חמורה מאוד שלא מתחשבת במוגבלות של אנשים שלא מסוגלים לעטות מסיכה ופטורים על פי חוק. איך ניתן למנוע מאדם בעל מוגבלות להשתמש בתחבורה ציבורית ולהגיע ליעדו בניגוד לחוק ותוך השפלה מצד הנהג? רציתי לשאול כיצד כדאי להתלונן על כך ואם אני זכאי לפיצוי באיזה סכום מוערך?
שלום,
1. מצער לקרוא.
2. אתה רשאי להגיש תלונה בעניין לחברת האוטובוסים, למשרד התחבורה ומשרד הבריאות.
3. באשר לפיצוי - בהתאם לחוק אתה רשאי לקבל פיצוי בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך (ככל שאתה יכול להוכיח את הדברים).
4. אני מציע לפנות לחברת האוטובוס באמצעות מכתב התראה על מנת להסביר את הדברים ולדרוש פיצוי כספי הולם בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר