בינואר 2020 קניתי רכב מאדם פרטי.
רכב במצב חדש, עם ק"מ 29,000.
הסברתי לבעל הרכב שאני אם יחידנית ואני מקווה שהכול תקין, רוצה לקנות רכב ולהיות בראש שקט.
והוא כמובן לא הפסיק לשבח את הרכב.
עשיתי לו בדיקה והכל היה תקין.
אחרי חצי שנה התחילו בעיות עם הרכב, באמצע נסיעה הרכב נכבה. חשבתי שזו בעיית מצבר- והחלפתי מצבר חדש.
וכן עשיתי בדיקה לרכב והכל נראה תקין. בבדיקת הרכב במוסך לא עלו על הבעיה.
כמובן שהחלפת המצבר לא פתרה את הבעיה. והרכב היה נכבה לי באמצע נסיעה. מאוד פחדתי לנהוג בצורה זו ,כמה פעמים כמעט עשיתי תאונה ולכן הפסקתי לנהוג בו . לקחתי את הרכב למוסך אחר (מצורפת קבלת תיקון חידוש גיר), ושם לאחר בדיקה עלו על הבעיה.
נמסר לי שצריך לשפץ את הגיר יש בעיה עם ההילוכים כי זה רכב עם גיר רובוטי.
עלות התיקון של חידוש גיר 6000 שקלים.
הרגשתי מרומה, ולכן הוצאתי את כל ההיסטוריה של הרכב עם כל פירוט הטיפולים שהרכב עבר במוסך, וכך הבנתי שזו בעיה שחזרה על עצמה .
בעל הרכב קנה את הרכב חדש מהחברה בשנת 2017 לאחר 4 חודשים הרכב נכנס לשיפוץ גיר (מצורפת קבלה עבור התיקון הראשון). הבנתי מהמוסך בפתח תקווה שבעל רכב קיבל החזר עבור התיקון והיה בתביעה מול יצרנית הרכב. לא יכולתי לקבל חומר על הנ"ל.
לפני יומיים שוב בפעם השלישית נדלקו כל הנורות ברכב כולל הנורה של ידית ההילוכים והרכב כבה באמצע נסיעה אותה תופעה שקרתה אז, דיווחתי מייד במייל ליצרנית הרכב.
זה לא הגיוני שאותה תקלה חוזרת על עצמה שלוש פעמים וכן אבקש לציין שהרכב עד כה עשה 31.000 ק"מ אני בקושי נוהגת בו.
יש בעיה עם הדגם הזה, החברה לא היו מוכנים לקחת אחריות מלאה בטיפול השני והשתתפו איתי ב-1000 ₪ בתיקון.
אין סיבה שאמשיך לשלם כאלו סכומים ושהחברה לא מוכנה להכיר בבעיה.
בעיה נוספת היא שאני תקועה עם הרכב, גם אם אתקן אותו אני לא יכולה למכור אותו ולרמות שום קונה.
כמובן שידעתי את מוכר הרכב בזמנו אך לא היה מוכן לדבר איתי ראה מה כתב לי אז.
במשך שנה וקצת שמחזיקה את הרכב לא נהניתי ממנו ואני נוסעת תמיד בחשש שאולי הבעיה תחזור על עצמה.
אודה לתשובתך בעניין
תודה רבה
שלום,
קראתי את סיפור המקרה.
בהחלט נראה שאת עוברת עוגמת נפש רבה עם הרכב.
כדי שאוכל להשיב לך כיצד לפעול עליי לעיין במסמכים שיש ברשותך להוכחת הטענות (הסכם מכירה, בדיקת הרכב במכון בדיקה, בדיקות במוסך, חומרים שהוצאת מטיפולים קודמים ברכב וכל מסמך או ראיה אחרת בעניינך).
לאחר עיון במסמכים אוכל לייעץ לך מהם דרכי הפעולה המשפטיים האפשריים מבחינתך.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ, סיוע וטיפול משפטי בעניינך - את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר