שלום, אני מבקש לשכור חנות, וראיתי שהמשכיר מנסה להכניס בחוזה סעיף שאומר את הדבר הבא:
השאלה שלי אליכם - האם זה תקין להפיל על השוכר את כל הדברים שרשומים מטה? האם אני באמת צריך לשלם על ביטוח למבנה/ביטוחנגד נזקי טבע וכו'?? זו לא אחריות של המשכיר לפי חוק? תודה רבה לעונים.
להללן נוסח מקוצר:
*השוכר ישא בנזק שיגרם למשכיר/צד שלישי/עובדיו/מבקריו כתוצאה מהחזקה/שימוש במושכר וכל פעולה בקשר אליו.
- בטוח אש, רעידת אדמה, התפוצצות, נזקי מים, פרעות ושביתות בסכום שלא יפחת מערכו הריאלי של המושכר ולפחות ___, ובסעיף הפוליסה ייכלל כי השיפוי בגין נזקים כנ"ל ישולם למשכיר.
-ביטוח צד ג' בגין נזקי גוף ורכוש הנובעים מהחזקת המושכר והשימוש בערכים ריאליים ובסך של לפחות מיליון ש"ח. פוליסת אחריות צד ג' תכלול סעיף אחריות צולבת.
- ביטוח עצמו ואת המטלטלים בו כנגד כל הסיכונים המקובלים להנחת דעת המשכיר, ויצורף המשכיר כמוטב בחוזי הביטוח הנ"ל.
* חוזי הביטוח יכללו הוראה לפיה חברת הביטוח תוותר על זכות תיחלוף/שיבוב או הגשת תביעה כנגד המשכיר.
* אם תוגש תביעה כנגדהמשכיר - השוכר ישפה אותו בגין כל ההוצאות והנזק שנגרם לו.
ושוב תודה.
שלום רב,
אין אנו נותנים יעוץ פרטני.
ככלל - ניתן להסכים על הכל בחוזה כל עוד אין הדברים לא חוקיים.
הסעיף אינו בלתי סביר.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר