היי,
אני מקווה שזה המקום הנכון –-
במידה ויש הודעה על מכירת דירות חדשות בבניין , אני מגיעה וחותמת על "בקשה לרכישת דירת מגורים" - במסמך הזה (מדובר על זכרון דברים??) נכתב כי הדירה שאני אקבל תהיינה בקומות העליונות וכן פירוט על הדירה עצמה. בנוסף כתוב שתוקף פניה זו הוא עד ל1.1.2012 .
במידה ולפני תאריך זה (נניח דצמבר 2011) אני מקבלת שיחה טלפונית בה נאמר לי שהבקשה אושרה בכפוף להשגת ערב שיאושר ע"י החברה הקבלנית – האם ניתן לאמר כי זכרון הדברים הזה הינו חוזה? או עד שאני לא מפגישה בין הערב לנציג מטעם החברה- אין מדובר על חוזה?
ושאלה נוספת – אם היועץ המשפטי של החברה הקבלנית ביקש להזיז את תאריך הפגישה ל5.1.2012 – כלומר אחרי התאריך שנכתב בזכרון הדברים , ובתאריך זה נפגש הערב יחד עם קוני הדירה ונציכי חברת הקבלן , ללא היועץ המשפטי (שלא יכל להגיע בסוף) האם הזכרון הדברים הזה תקף? האם החברה יכולה עכשיו לשנות את תנאי התשלום או כל דבר אחר בטענה שהפגישה התקיימה לאחר ה1.1 או ברגע שהייה שיחת טלפון אז מבחינתינו זה נסגר?
האם החברה כעת נניח לאמר שהיא מוכרת לי דירה בקומה ה1 והטענה שלי שבזכרון דברים כתוב "קומות עליונות" לא תופס יותר?
בנוסף – אם אחרי התאריך הנוכחי -1.1 מוסיפים דברים על גבי המסמך – וגם הערב וגם הנציג החברה הקבלנית חותם – מדובר על חוזה עדיין?
תודה רבה
שלום,
השאלות ספציפיות מדיי, ולכן אינן מתאימות לפורום. בנוסף, לרובן אין תשובה של שחור או לבן.
עלייך לפנות ליעוץ פרטני.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר