עשיתי חוזה על דירה שכורה לפני שנתיים וחצי. אבל עוד ביום החתימה - לא קיבלתי את החוזה המקורי ביד. אלא כעבור שבוע העבירו דרך המייל את החוזה. למרות שאי אפשר לדעת האם לא נעשו בו שינויים. עותק מקורי לא קיבלתי. אבל לאחר חודשיים בעלי הבית עם עורך דינם ביטלו את החוזה בכלל. אבל מאז ועד היום הפכו עולמות כדי להוציא אותי מהדירה. אני משלמת כל חודש שכ"ד וכן אחת לחודשיים 1000 ש"ח ע"ח הוצאות. אבל.יש כאן אבל גדול. מהיום הראשון ועד היום "לא קיבלתי אף חשבון של חשמל ארנונה. טלפון על מה עלי לשלם. כי בעלתהדירה הצהירה דרך עו"ד שלה שהיא לא מעוניינת לפתוח את החוזה. ולא מוכנה לתת חשבונות. אבל על עיוור רצתה לסחוט כסף. וזוהי זכותי המלאה לראות את החשבונות של הדירה.
נאמר לי שיש לי חזקה בדירה. ואני ממשיכה לשלם את השכ"ד. + 1000 ש"ח ע"ח ההוצאות. לאחרונה קיבלתי מכתב תביעה - ובו רשימה על מה עלי לשלם. מבלי לראות את החשבונות כלל. ואני מפירה חוזה מבלי להיות עם חוזה מקורי אפילו באותו יום החתימה.
אני יודעת שעלי לכתוב כתב הגנה. כי נעשו פה דברים פליליים שאין לתאר. ולי יש את ההוכחות. כל הניירת ביד שלי. אבל הצד השני "השמיד" את כל התכתובת של התנהלות הסחיטה וכו'.
מה הם זכויותי בדירה ? לכמה זמן יש את הדבר שנקרא "חזקה בדירה ?
בתודה מראש
דורית דור
שלום רב,
המקרה מורכב ואין כל דרך שהיא לענות לך על גבי הפורום, מבלי לקבל את כל העובדות בצורה סדורה ואת הניירת הרלוונטית. לדוגמא - מדוע בוטל החוזה?
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר