אני גר בקומה 2 cבניין בן 3 קומות. אני והדייר מתחתיי בנינו במשותף מרפסת וחדר (ככל שידוע לי רק לנו היו אישורי בנייה) - הדייר מתחתיי סגר חגר ואני מעליו בניתי מרפסת. אלא שממש סמוך לסיום עבודות הבנייה, הדייר שמעלינו רצה לבנות גם הוא מרפסת מעלינו וליהנות מפרי עמלינו. בתחילה לא רצינו, אך בסופו של דבר, הסכמנו אני והדייר שמתחתיי.
בסופו של דבר, הדייר שמעלינו גם הוא בנה, ללא אישורי בנייה, מרפסת מעלינו, וושילם לנו ולדייר שמתחתינו, ע"פ הערכת שמאי, בהסכמה את ערך היחסי.
מאז ההרחבה שביצע הדייר שמעלינו, כל חורף, שנה אחרי שנה (זו השנה ה-5) יש נזילות ורטיבויות כשיש גשמים -בקו התפר של הרחבת הבניה + שטח של חצי מטר (כמו קו ---) שמתפשט מאזור אחד של המרפסת (שהוא תוצר הבנייה בוודאות - רפי שראיתי מרווחים בין הבלטות). ניסינו לאטום בכל מיני חומרי איטום, ללא הועיל באופן משמעותי.
בשל כך נתגלעה מחלוקת:
אנו טוענים שהוא קנה AS IS והמרפסת שלו, ולכן האחריות עליו לתקן,בכל אופן את ליקויי הבנייה, כולל היריעות. הוא טוען שבגלל שקבלן הבנייה שלנו התקין אתהיריעות אז האחריות לתיקונן הוא עלינו (הגם שאותו קבלן גם ביצע את העבודה שלו), ולכן, לשיטתו, הוא רוצה לפרק את הריצוף, ועלות התיקון של היריעות עלינו. וכנגד זה הוא מתנה את תיקון הצבע.
אשמח לשמוע את דעתך.
אני שוקל, במידה ולא אסתדר איתו בהסכם, על תביעה משפטית.
תודה.
אורן שלום רב,
תודה עבור פנייתך
באשר לשאלותיך : עסקינן בסכסוך בין שכנים אשר למפקחת על המקרקעין סמכות לידון.
ראשית יש לבדוק אם אכן ישנה אפשרות להגיע לידי הסכם.
שנית,יש לבדוק טרם נקיטת הליכים משפטיים את המסמכים הרלוונטים והעובדות לאשורן באופן יסודי .
זאת, עם כל הרצון הטוב לא ניתן לעשות על גבי פורום אינטרנטי.
באפשרותך לפנות לעו"ד מיומן הבקיא בדיני תכנון ובניה ובמקרקעין אשר ינחה אותך בהתאם.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר