שלום,
רכשתי יחידה דו-משפחתית מקבלן בתנאי תשלום של עם התקדמות הבנייה (ללא ליווי בנק). בגמר שלד - השלמה ל60% מכספי משכנתא. בחוזה נחתם כי מועד קבלת היתרי בנייה הינו תנאי יסודי אשר הפרתו מזכה אותי בפיצוי מוסכם 10%. משלא עמד במועד קבלת ההיתרים, התנהל מו"מ בסופו סוכם כי "מועד קבלת היתר לא יהווה תנאי בחוזה, ואיחור בקבלת היתרי בנייה לא יהווה עילא לתביעת פיצוי בגין הפרה יסודית" . בתמורה נוספו תכולות ללא עלות .
כיום גמר שלד, אך עדיין אין היתרי בנייה סופיים (שנה לאחר חתימת חוזה) ולפיכך לא ניתן לקבל משכנתא - ואיני יכול לעמוד בתנאי התשלום. להגנתו טוען הקבלן כי מאחר והסכמתי באותו מו"מ כמצותת מעלה- עליי לעמוד בתנאי תשלום, בין אם ממשכנתא או ממקור אחר.
ברור שעל הקבלן אסור היה בכלל להגיע לשלב גמר שלד בלי היתרי בנייה, וכוונת אותו סיכום בינינו היה כי אני פותר אותו מתשלום פיצוי מוסכם בגין איחור בקבלת היתרים - ותו לא. הוני העצמי כבר שולם, התשלום הקרוב ייתכן אך ורק מכספי משכנתא.
האם הסכמתי במסגרת אותו מו"מ עלולה להתפרש כאילו לקחתי בחשבון שהוא עלול להגיע לשלב גמר שלד ולדרוש כספים מבלי שיש לי אפשרות לקחת משכנתא בגין העדר היתרים שבאחריותו???
גלעד שלום רב,
בראש וראשונה יש לבדוק את החוזה על צרופיו.
שנית, באשר להסכמה לא ציינת האם ההסכמה הושגה בכתב/ באמצעות נספח לחוזה.
בהנתן כל הפרמטרים הרלוונטים כולל בחינת החוזה באופן יסודי ניתן יהיה להנחות אותך באשר לאופציות המשפטיות.
הואיל ועל אף הרצון הטוב לא ניתן על גבי הפורום ליתן יעוץ פרטני באפשרותך לפנות לסיוע משפטי אשר ינחה אותך בהתאם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
שלום עו"ד מלינרסקי,
ההסכמה הושגה באמצעות מסמך שכותרתו "עדכון מועדי מסירה ותנאי הפרה ופיצוי לחוזה " , אשר נחתם ביני לבין הקבלן, ללא נוכחות עו"ד אך לאחר שעו"ד שלי עברה עליו והעירה הערותיה.
האם נכונה ההנחה כי ללא קשר אליי ולמסמך זה - אסור היה על הקבלן להתקדם עד לשלב שלד או להתחיל בכלל בנייה טרם השלמת כל התנאים של בהיתר הבנייה (קיים היתר מותנה, לא הושלמה חתימת מנהל מקרקעין).
כך שבמידה ויתבע כספים - אטען כי היותו בשלב המאפשר לו לתבוע לתבוע כספים אינו חוקי למעשה. האם כך?
שלום עו"ד מלינרסקי,
מודה לך על תשובתך המהירה.
ההסכמה הושגה במסגרת מסמך שנחתם ביני ובין הקבלן וכותרתו "עדכון מועדי מסירה ותנאי הפרה ופיצוי לחוזה XXX".
מסמך זה נחתם כ-9 חודשים לאחר חתימת החוזה, ואינו מוגדר כ"נספח לחוזה".
גם מכותרתו משתמע כי כוונתי היתה להוריד מצווארו את עול הפיצוי המוסכם בגין איחור בקבלת היתר ומתו הארכה במועדי מסירה, ותו לא.
האם לא בסיסי הוא שלא ייתכן שקבלן יגיע לגמר שלד בלי היתרי בנייה (קיים אישור מותנה מהועדה, חסר אישור מינהל) וידרוש כספים בהסתמך על תנאי תשלום בחוזה ? בין אם ויתרתי על קבלת היתר כתנאי בחוזה או לא - זוהי אחריותו החוקית. לא כך ?
גלעד שלום רב,
תודה עבור פנייתך.
ברם, כפי שהבהרתי בתשובתי הקודמת אליך אין באפשרותי עם כל הרצון הטוב ליתן יעוץ פרטני וזאת על פי כללי הפורום.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר