שלום רב,
אני משכירה דירה מזה כחצי שנה. כשנכנסתי לדירה הכל היה תקין, הקירות סויידו לפני שבאתי לראות את הדירה. לאחר כחודשיים התחילה רטיבות חמורה בקירות בכל הבית, בחדרי השינה והמסדרונות, עובש עם ריח רע והתקלפות של הקירות. לפני כחודשיים נוצר פיצוץ בצינור בחדר האמבטיה. לבעל הדירה ביטוח ולכן באו לכאן המון אינסטלטורים ובדקו שוב ושוב מה המקור לפיצוץ והחליפו צינור, אך גם ציינו שזה בעקבות צנרת ישנה. לאחר כשבוע נוצר פיצוץ נוסף והדירה התמלאה כולה במים בגובה כמה סנטימטרים, מה שהיה ממש סיוט לנקות. וכך העניין חזר על עצמו, פתחו בלטות בכל רצפת המקלחת, הבית התלכלך מאד מכל החול שהאינסטלטורים הרבים פיזרו ברחבי הבית בכל פעם מחדש, והעניין לא נגמר, היום שוב נוצר פיצוץ ושוב הבלאגן...וכל זה בתקופה של החודשיים האחרונים. המגורים כאן הם ממש סיוט, בכל פעם שמגיע אינסטלטור לבדוק אני צריכה להיות בדירה ובכך אני מפסידה המון שעות וימי עבודה. ברצוני לדעת האם מעבר לתיקונים שבעל הדירה מקבל דרך הביטוח, אני יכולה לתבוע פיצויים על עוגמת הנפש, הפסד ימי עבודה, וליקויים בלתי נגמרים שלא יכולתי לצפות מראש כששכרתי את הדירה.
יעל שלום רב,
הנך מתארת מצב שבו לא ניתנת לך האופציה לעשות שמוש סביר בדירה/במושכר.
לשם זאת טרם נקיטת הליכים משפטיים יש לעיין בחזוה השכירות על נספחיו ולאחר מכן להנחות אותך בהתאם.
באפשרותך לפנות ליעוץ פרטני , הואיל ועל פי כללי הפורום לא ניתן לעשות כן.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר