שלום רב. אני גר בדירת סטודיו שכורה חודשיים. בחוזה שחתמנו הוספנו סעיף לפיו אוכל לעזוב את הדירה בכל עת אם אמצא מחליף "באותם תנאים בהם אני שוכר את הדירה" (לשוכר יהיה תלוש שכר וערב אחד).
עקב סיבות אישיות החלטתי לעזוב את המגורים ומצאתי מחליף שעומד בקריטריונים הנדרשים. יש לציין שמחליף עתידי היא רוקחת בבית מרקחת שעובדת בתל אביב ומתגוררת בכרמיאל ממוצא ערבי.
בעל הדירה התנגד להכניס מחליף ערבי בטענה שוועד הבית יעשה לו בעיות אם הוא יכניס דייר ערבי. אני נגשתי אישית לוועד הבית ומסרתי לו את דברי בעל הדירה. הוא הופתע ואמר שאינו מתנגד לדייר ממוצא ערבי ושזה בכלל לא מוסרי לדבר על דברים דומים.הודעתי לבעל הדירה על השיחה והוא בכל זאת מתנגד לדייר זה.
מה עלי לעשות? לכתוב לו מכתב ולבטל שקים? או שהוא יוכל להפעיל את שטר הביטחון שיש לו ולהגיש את השקים המבוטלים להוצאה לפועל?
תודה מראש - עמי
שלום רב,
מומלץ להעלות את הדברים תחילה על הכתב, בצורה מסודרת. לאחר מכן יש לבחון ביטול החוזה, לאור הוראותיו.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר