שלום רב!
1. יש לי ולאחי שתי יחידות דיור ב "רכבת" של 5 יחידות.
2. היחידות שלנו הן אמצעיות.
3. יש מזה כ-60 שנה חלוקה בהסכמה בין הדיירים המקוריים של שטח המגרש המשותף לכל היחידות. היחידה שלי סמוכה ליחידה הקיצונית מצד מערב.
4. לפני 20 שנה ערכנו חוזה כל בעלי יחידות הדיור שבו אנו מעלים על הכתב את הסכמתינו מזה כ-40 שנה על חלוקת שטח המגרש כמו שהיה מאז ומתמיד בין בעלי היחידות.
5. בעלי יחידות הדיור גם התחייבו להעביר הלאה לכל יורש או רוכש את דבר החוזה והחלוקה.
6. באותה תקופה הגשנו תוכניות בנייה לשתי היחידות האמצעיות שברשותינו. תוכניות הבנייה אושרו לנו וניתן לנו היתר על כך בחתימת כל השכנים. בתוכניות הבנייה ניתן לנו לפתוח חלונות בחדרי האמבטיה בקומת המגורים, וכן חלונות למרתף ולמטבח. בתוכניות הבנייה יש פיתוח של שבילים וחניות לשתי יחידות הדיור שלנו וכל זה בשטח המוחזק בידינו. כל זה בצד מערב בחלק הגובל בשטחנו לפי החזקה מזה כ-60 שנה ואשר בא לידי ביטוי בחוזה בין הדיירים. כמו כן בתוכניות הבנייה יש תשריט של בנייה עתידית של כל 3 יחידות הדיור שעדיין לא נבנו ואשר היחידה הסמוכה לי מתוחמת בבנייה רק בשטחה, כך שלמעשה החיבור בין היחידה שלי ליחידה הקיצונית הוא במתכונת של בנייה מדורגת.
7. לפני כ- 7 שנים הגיע שכן חדש לגור בשכנותינו בשכירות לאחר שהדיירת נפטרה. השכן גר שם כ-4 שנים בשכירות, ולפני 3 שנים הוא רכש את היחידה מיורשי הדיירת שנפטרה.
8. לפני כחודשיים הוא הגיש תוכניות בנייה כאשר בתוכניות אילו מבקש לסגור לנו את החלונות הנ"ל אשר ניתנו לנו בהיתר הבנייה בקומת מגורים, קומת הקרקע והמרתף. הוא מבקש להרוס את שביל הגישה הביתה וכן את שערי החניות. להשתלט על כל השטח אשר הוחזק על ידינו מזה כ-60 שנה,למעשה הוא מבטל את הבניה המדורגת כפי שבאה לידי ביטוי בהיתר שניתן לנו לפני 20 שנה והוא מבקש לבנות לאורך כל הקיר עד לסיום קו הבנייה שלנו, וכל זה בטענה שההיתר שניתן לנו לפני 20 שנה בחתימת כל השכנים לא חוקי, וכי אסור היה לוועדה לאשר לנו את פתיחת החלונות, שבילי הגישה והחניות על אף שכל השכנים חתמו על כך, שכן השטח המוחזק בידינו מזה כ-60 שנה לא תקף לגביו וכל הסכם שנעשה לא מחייב אותו.
שואלים אנו
1. האם לחזקה זו של 60 שנה אין משמעות?
2. האם להיתר שניתן לפני 20 שנה אין משמעות?
3. האם לחוזה בין הדיירים על אף שלא נרשם אין משמעות?
4. האם דייר זה בא בתום לב?, שהלא הכל היה גלוי לפניו משך שנים רבות לפני שרכש את היחידה, שכן יש גדר הפרדה ביננו. רואים את החלונות, את שביל הגישה והחניות. בחלק המוחזק על ידו עשה מעשה בעלים כאשר בנה מחסן (ללא רשיון) הקים גינה ובנה פינת ישיבה.כל בר דעת מבין שיש פה חלוקה, יכול היה לפנות אליי ולקבל תשובות, אבל הוא בחר להתעלם עד לפני חודשיים.
אודה לכםמקרב לב על תשובתכם.
שלום רב,
עם כל הרצון הטוב, עליך לפנות לייעוץ פרטני בצירוף כלל הניירת והנתונים בצירוף נסחים, היתרים ותכניות בנין עיר. לשאלה מסוג זה אין פתרון קל/קצר/פשוט.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר