שלום רב,
אני, ובת זוגתי משכירים דירה בירושלים כמעט 4 חודשים,
וכעת אנחנו בבעיה קשה מול בעלת הבית שלנו,
ואני אפרט:
כאשר חתמנו על החוזה הובהר לנו "בעל פה" שבבעלות בעלת ביתינו גם בית השכן, והמצב יהיה כזה שעל שמינו יהיה רשום חשמל וארנונה, ועל שמו יהיה רשום המים והביוב וכל חודש נתקזז.
אנחנו בתום לב הסכמנו משום שהמצב לא הדליק לנו שום נורה אדומה, אך כשהגיע הרגע בו שילמנו את חובותינו לארנונה והחשמל גילונו שהוא לא משלם לנו את מה שהוא חיב לנו הוא מושך אותנו במשך חודשים, וכל חודש הוא משלם חלק קטן מאד מי מה שהוא מחויב, וזה הגיע למצב שהוא היה חייב לנו במשך חודש סכום סביב ה2500 שקל בעלת הבית אינה נגישה עבורנו והיא מסננת אותנו, בפעם היחידה שהצלחנו לתפוס אותה מאז היא קינתה אותנו זוג חמדנים וניתקה.
אך זה לא כל הסיפור המצב כעת הוא שיש לשנינו שעון חשמל משותף מחוץ לדירות של שנינו (שלנו ושל השכן) אותו חברת החשמל קוראת ולפיו הם מחייבים, ועוד שעון בתוך הדירה שלנו. אנחנו בכל תאריך שניגבה ממנו תשלום לחברת החשמל לוקחים קריאה מהשעון שלנו ומהשעון המשותף ומחשבים את החוב היחסי שלנו מהסך הכל אך השכן טוען שמבחינתו השעונים מקולקלים משום שהוא הביא חשמלאי מטעמו שאמר לו שהשעונים לא מחשבים כמו שצריך( חשוב לומר שבביתנו לא ביקר אף חשמלאי),
ולבסוף מצב נוסף שניגרם מהסיטואציה הזה היא ששלושה אנשים משתמשים במים דבר אשר גורם לצריכת המים לעלות ולכן אנחנו משלמים על אחוז מסוים מצריכת המים תעריף גבוה יותר דבר אשר גורם לנו הוצאה של עוד 50 שקל לחודש.
חשוב לומר שלפי ידיעתנו וממה שדיברנו עם העירייה הדירה מוצהרת כבית אחד בו אני ובת זוגתי גרים ולהם לא ידוע על שתי כניסות נפרדות לבתים שונים עם דיירים שונים בנוסף באחת השיחות בהתחלה נפלט לבעלת הבית שהמשכיר השני משלם לה כל חודש במזומן את מה שהוא חייב לה
שאלותי הן:
מה תקינות הדבר שהיא עושה?
האם מותר לי לשבור את החוזה למרות שידעתי מסיכום בעל פה שעלינו להתכזז עם השכן?
האם יש לנו הילה לתבוע אותה על הנזק הכספי שניגרם לי וביכלל על המצב?
חשוב לציין שאני וחברתי אין לנו ולא רבב אחד בהתנהלות מולה מול השכן ומול העירייה כל מה שאמרנו הוא נכון ואנחנו משלמים לכל הגורמים בזמן ואנו לא נהנים בשום דרך שהיא מהקומבינה של בעלת הבית וכל המצב הזה מסב לנו קושי רב
מחכה לתשובתכם
תודה רבה.
שלום רב,
לצורך מענה יש לעיין בחוזה. כמו כן יש לשלוח מכתבים רשמיים במקרה של טענות להפרות, בטרם מחשבה על ביטול.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר